Hello Bank lanceert app voor Android Wear smartwatch

23 oktober 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Hello Bank!, onderdeel van BNP Paribas, heeft onlangs een applicatie gelanceerd die gebruikt kan worden in combinatie met de Android Wear smartwatch. De app, vooralsnog alleen beschikbaar in Frankrijk, maakt het klanten van Hello Bank! mogelijk om op het innovatieve horloge hun bankzaken te bekijken.

Smartphones – en de daaraan verbonden (mobiel bankieren) apps – hebben de afgelopen jaren de bankensector verrijkt en mobiel bankieren is inmiddels verankerd in het vocabulaire en dagelijks leven van bankklanten. De technologie staat echter niet stil; sinds de zogenaamde wearables* toepassingen – zoals de Android Wear smartwatches – hun intrede in de markt hebben gedaan, worden er door banken aan de lopende band nieuwe en innovatieve apps ontwikkeld.

Hello Bank - Smartwatch

Hello Bank!
Ook Hello Bank!, onderdeel van BNP Paribas, is ingesprongen op de nieuwe trend en heeft recentelijk een nieuwe app ontwikkeld voor de Android Wear smartwatches, waarmee klanten onder meer hun bankzaken kunnen bekijken. Deze ‘Hello watch’ app wordt samen met de mobiele Android app ‘Hello Bank!’ geïnstalleerd, waarna het saldo van de rekening te allen tijde geraadpleegd kan worden op de smartwatch. De rekeningstanden worden op de smartwatch weergeven als een soort weerbericht, waardoor de aanblik niet gauw verveelt. Naast het saldo is het ook mogelijk om de app zo in te stellen dat ook nieuwe berichten op de smartwatch ontvangen en bekeken kunnen worden. Tot slot maakt de nieuwe applicatie het mogelijk om via de smartwatch contact op te nemen met het (Franse) Hello Bank! team of een chatsessie met hen te voeren.

Voorbeelden andere banken
Hello Bank! is niet de enige bank die op de huidige trends inspeelt. Eerder dit jaar ontwikkelde de joint venture BNP Paribas/TEB de eerste app voor de  smartwatch, om precies te zijn voor de Samsung Galaxy Gear 2 SmartWatch. En ook SNS Bank ontwikkelde vorige maand in samenwerking met adviesbureau Ordina een app voor de Android smartwatch en Google Glass, waarmee gebruikers hun saldo eveneens kunnen checken. Ook het Spaanse Caixa Bank berichtte begin dit jaar een nieuwe applicatie te hebben gelanceerd die op de Sony SmartWatch 2 alsook via Google Glass werkt.