Franse bank maakt geld overmaken met tweet mogelijk

18 september 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Franse Twitter-gebruikers kunnen vanaf volgende maand geld overmaken via hun twitteraccount naar andere Twitter-gebruikers. De Franse bank Banque Populaire Caisse d'Epargne (BPCE) maakt dit mogelijk via hun app S-Money. Vanaf volgende maand is de dienst beschikbaar voor alle Twitter-gebruiker in Frankrijk met een bankrekening, ongeacht de bank waar de gebruiker bankiert.

Betalingen via Twitter

Betalen en geld overmaken via Twitter is niet een geheel nieuw fenomeen. Al langer bieden bedrijven op kleine schaal deze mogelijkheid. Het gebruik van social media om geld over te maken wordt echter wel steeds toegankelijker voor het brede publiek.  Ook is Twitter vanaf begin deze maand begonnen met het testen van hun 'knoop-knop'. Met de knop kunnen gebruikers direct producten aanschaffen aangeboden via andere Twitter-accounts.

Betalen met twitter

Toch zijn er tot nu toe maar weinig banken die het overmaken van geld via twitter mogelijk maken. BPCE is nu één van de eerste banken die deze dienst beschikbaar maakt voor een breed publiek.

Het geld overmaken loopt via een app van BPCE-dochter S-Money, die een beveiligde link via een tweet meestuurt. De ontvanger kan via die link het geld op de eigen bankrekening zetten.

'Groupe BPCE is de eerste bank die particulieren een betaaloplossing biedt waarbij geld via een simpele tweet verstuurd kan worden. Het S-Money initiatief zorgt voor een groot aantal nieuwe betaalmogelijkheden op sociale netwerken', aldus BPCE's CEO Jean-Yves Forel.

Knab: Geld overmaken via Facebook of mobiel nummer

In Nederland maakt Knab het haar klanten mogelijk om geld overmaken door enkel en alleen gebruik te maken van een mobiele telefoonnummer of een Facebook account. In Nederland is Knab de eerste bank die deze vorm van betalen mogelijk maakt.