Dow Jones: ING is de meest duurzame universele bank

15 september 2014 Banken.nl 1 min. leestijd

ING mag zich de duurzaamste universele financiële onderneming ter wereld noemen. Dat stelt Dow Jones met haar jaarlijkse Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Voor het eerst is ING geëindigd als ‘industry leader’ in de categorie Diversified Financials.

Dow Jones Sustainability Index

De Dow Jones Sustainability Index is een toonaangevende index waarin de 2.500 grootste bedrijven met elkaar worden vergelijken op hun milieu-, sociale en economische prestaties. De index wordt beheerd door S&P Dow Jones Indices en RobecoSAM.

In totaal staan vier Nederlandse bedrijven als sector leader bovenaan de lijst in hun categorie: AkzoNobel, AirFrance KLM, Unilever en ING Groep.

ING Industry Sector Leader

ING kreeg dit jaar de titel Industry Sector Leader in de categorie Diversified Financials met een score van 82 van 100. ING is volgens het rapport sinds de financiële crisis van 2008 veel transparanter geworden in zijn bedrijfsvoering. De bank bracht daarnaast de investeringen in de steenkoolindustrie terug.

ING - Meest duurzame universele bank

Deze prestatiebeoordeling weerspiegelt onze inspanningen om duurzaamheid verder te verankeren in onze kernactiviteiten. “Dit onderstreept dat we vooruitgang boeken met onze duurzaamheidsprestaties”, zegt Léon Wijnands, global head Sustainability van ING Groep. “We zijn trots op deze erkenning. We zijn gemotiveerd om onszelf continu te verbeteren en streven naar een positieve impact op de samenleving.”

In 2015 wordt ING opgenomen in de categorie ‘Banken’ van de Dow Jones Sustainability Index.