Techniek betalen via Facebook komt uit Nederland

01 september 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Het Nederlandse services- en softwarebedrijf Virtual Affairs heeft een functionaliteit ontwikkeld dat betalen via Facebook of mobiel nummer mogelijk maakt, zonder een rekeningnummer te gebruiken. Online bank Knab, die gebruikmaakt van de functionaliteit, lanceert binnenkort Knab Social een nieuwe functionaliteit binnen hun app.

Sociaal gezicht

Virtual Affairs is er als een van de eerste in geslaagd om software te ontwikkelen die betalen via Facebook mogelijk maakt. Op deze manier krijgt een financiële transactie een sociaal gezicht. Knab is de eerste bank die van de software gebruik zal maken. Sijbrand Tieleman, directeur bij Virtual Affairs: “Het is geen toeval dat een Nederlands softwarebedrijf en een Nederlandse bank als een van de eerste betalen via Facebook mogelijk maken. We maken betalingsverkeer tussen mensen hiermee eenvoudig en persoonlijk. De ontwikkeling is een antwoord op de introductie van SEPA betalingsverkeer in Europa en de nieuwe complexere IBAN bankrekeningnummers.”

KNAB - SOCIAL

BankingRight

De functionaliteit waar Knab het sociaal betalen mee introduceert, heeft Virtual Affairs opgenomen in hun product BankingRight. Een product dat banken in staat stelt om innovatie bancaire oplossingen aan klanten te bieden. Tieleman: “In praktijk betekent dit dat we deze functionaliteit ook kunnen gebruiken om de digitale kanalen van andere banken optimaal te vernieuwen en zo te zorgen voor een hogere klanttevredenheid.” 

Europese ambities

De software die het betalen via sociale media mogelijk maakt, is SEPA compliant. Dit betekent dat de functionaliteit voldoet aan de Europese regelgeving. Dat het product ook geschikt is voor banken buiten Nederland, past goed bij de internationale ambities van Virtual Affairs. Tieleman: “Nederland loopt traditioneel voorop als het gaat om online bankieren. Met deze functionaliteit verwachten we dan ook interesse te wekken van andere Europese banken.”