ING en ABN AMRO staan VolkerWessels bij in verkoop V&N Group

10 april 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Bouwbedrijf VolkerWessels heeft de drie onderdelen van de V&N Group (VolkerWessels Verbindingen en Netwerken) van de hand gedaan. De kopende partij is de Zweeds-Duitse investeerder Triton. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

De onderdelen VolkerWessels Telecom, Homij en Visser & Smit Hanab stonden volgens het FD reeds te koop, met een totale waarde van tussen de €600 miljoen en €800 miljoen. Bij de verkoop werd VolkerWessels bijgestaan door experts van ABN AMRO Corporate Finance, ING Corporate Finance en De Brauw.

VolkerWessels maakte recent een winststijging bekend van 7% ten opzichte van 2022, die juist grotendeels te danken lijkt aan de opdrachten voor de onderdelen die nu zijn verkocht. Toch zegt het bedrijf bezig te zijn met een ‘strategische herziening’, waarbij het zich meer wil richten op bouw en vastgoedontwikkeling in Nederland en Duitsland en infrastructuur in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

ING en ABN AMRO staan VolkerWessels bij in verkoop V&N Group

De verwachting is dat de transactie zal worden voltooid in Q3 van 2024. “Ik kijk ernaar uit om met Triton de groei te versnellen die nodig is om de kansen aan te pakken die voortkomen uit de overgang naar energie en digitalisering”, reageert Stanley Maas (CEO van V&N Group). “Ik ben ervan overtuigd dat de transactie gunstig zal zijn voor onze medewerkers, klanten en andere belanghebbenden.”

Het FD schrijft dat Triton erom bekend staat vaker overnames te doen van bedrijven en bedrijfsonderdelen waaraan het nodige werk moet worden verricht, of die over internationaal groeipotentieel beschikken. In 2017 nam het bijvoorbeeld technologisch dienstverlener Unica over, ook is het eigenaar van de Nederlandse reisorganisatie Sunweb. Het investeringsportefeuille van Triton wordt gewaardeerd op ruim €14 miljard.