Startpunt Geldzaken geeft bijeenkomst voor banken

19 augustus 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Startpunt Geldzaken organiseert op 24 september een werkbijeenkomst voor banken, waarbij zij kennis kunnen maken met de diensten die door het Startpunt aangeboden worden en kunnen bepalen wat het Startpunt Geldzaken voor hen kan betekenen.

Startpunt Geldzaken is een initiatief van Nibud, Vereniging Eigen Huis (VEH), de beleggersvereniging VEB en de stichting Financial Planning Standards Board Nederland (FPSB NL). Het ontbrak consumenten vooralsnog aan goede en onafhankelijke informatie over geld. De informatie is te veel versnipperd over verschillende partijen. Startpunt Geldzaken wil hier verandering in brengen en ontwikkelde geldplannen voor huishoudens in verschillende samenstellingen, inkomensgroepen en omstandigheden, zodat zij gemakkelijker een antwoord kunnen vinden op hun geldvragen 

Werkbijeenkomst
Om het Startpunt Geldzaken aan banken te introduceren is een werkbijeenkomst georganiseerd. Banken kunnen op woensdag 24 september tussen 13.30 uur en 16.30 uur kennis maken met de door het Startpunt aangeboden diensten op het kantoor van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) in Utrecht. Tijdens de bijeenkomst wordt ook het eerste geldplan ‘Beter rondkomen’ gelanceerd, dat mogelijk gemaakt is door bijdragen van de gemeente Rotterdam en PostNL. De plannen zullen online beschikbaar worden gesteld en worden ondersteund door een telefonische hulpdienst. Het is de bedoeling dat de geldplannen via zoveel mogelijk websites toegankelijk zijn.

Startpunt Geldzaken - Werkbijeenkomst voor banken

Deelnemers
Inmiddels hebben vijf organisaties zich aan het initiatief verbonden en leveren zij een financiële bijdrage: gemeente Rotterdam, PostNL, Alliander Personeelsfonds, internetbroker DEGIRO en autoservicebedrijf Kwik-Fit. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden voor het evenement.