Achmea Pensioenen kiest AllVida als pensioenadministratiesysteem

04 mei 2023 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Achmea Pensioenen heeft er na een “uitgebreid en zorgvuldig selectieproces” voor gekozen om zijn pensioenadministratie in het nieuwe stelsel te laten draaien op het AllVida-administratiesysteem van IG&H.

De pensioenorganisatie van Achmea maakt voor de pensioenadministratie nu nog gebruik van Maia, een systeem van Keylane. Met het oog op de invoering van het nieuwe pensioenstelsel in 2027 is volgens Arthur van der Wal, divisievoorzitter Achmea Pensioenen, een nieuw systeem nodig.

De strijd om de gunst van Achmea Pensioenen ging tussen twee aanbieders: IG&H (met AllVida) en InAdmin Riskco (met zijn Riskco Administratie Platform).

Achmea Pensioenen kiest AllVida als pensioenadministratiesysteem

In gesprek met het FD lichtte Van der Wal de keuze voor het systeem van IG&H toe. “Bij de keuze voor AllVida is met name de ‘maakbaarheid’ van de transitie naar het nieuwe stelsel doorslaggevend geweest. Het tempo en de volgorde waarin IG&H pensioenfondsen kan overzetten op zijn systemen past goed bij onze wensen en die van onze klanten.”

Ook qua kosten scoorde AllVida beter dan het Riskco Administratie Platform. “Qua kosten viel het bod van IG&H ook gunstiger uit, al was dat zeker niet doorslaggevend. Zowel Achmea Pensioenservices als IG&H hebben geen financiële voorwaarden rondom de deal bekendgemaakt.

De divisievoorzitter van Achmea Pensioenen zegt dat de keuze voor AllVida een grote stap voorwaarts is, zowel voor klanten als medewerkers. “Met dit besluit komt er een einde aan de periode van onzekerheid, die niet fijn was voor alle partijen. We kunnen nu verder met het maken van plannen voor de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel.”

De transitie naar een nieuw pensioenadministratiesysteem behelst een megaoperatie. Dat onderschrijft ook Van der Wal, die de geplande migratie als een “megaklus” aanmerkt. Ook automatiseerder CGI is als systeemintegrator bij het project betrokken.

Pensioenfondsen die hun administratie laten uitvoeren door Achmea Pensioenen hebben volgens Van der Wal positief gereageerd op het besluit. Hij wijst erop dat Achmea een second opinion heeft gevraagd aan Eraneos (het voormalige Quint) om de keuze voor het systeem van IG&H te toetsen. “Zij onderschrijven dat wij de juiste beslissing hebben genomen. Dat is een extra waarborg.”

Voor IG&H markeert de deal het tweede grote succes voor AllVida in korte tijd. Begin dit jaar maakte pensioenfonds Horeca & Catering bekend hun deelnemersadministratie te laten draaien op AllVida, in navolging van de werkgeversadministratie.

Meer pensioengerelateerd nieuws is te vinden op de pensioen-themapagina van banken.nl.