Mollie ontvangt vergunning en is klaar voor volgende stap in Verenigd Koninkrijk

17 november 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Mollie heeft een vergunning als betaalinstelling van de Financial Conduct Authority ontvangen. Hoewel de betaalverwerker al sinds 2021 actief is in de Britse markt, kan het bedrijf de vergunning goed gebruiken om zijn aanwezig op het eiland te vergroten.

Tot voor kort maakte Mollie gebruik van de tijdelijke vrijstelling voor financiële dienstverleners die in de EU zijn gevestigd – een regeling die van kracht ging na de Brexit. Nu het bedrijf over de vergunning beschikt, is men klaar voor de volgende stap in zijn ambitieuze groeiplannen.

Daarbij ligt de focus op het uitbreiden van zowel het aantal bedrijven op het platform, als het productaanbod. Onderdeel daarvan is het introduceren van Mollie Capital in de Britse markt en het bieden van aanvullende betalingsoplossingen in 2024.

Mollie ontvangt vergunning en is klaar voor volgende stap in Verenigd Koninkrijk

“Het ontvangen van onze vergunning als betaalinstelling van de FCA is een enorme mijlpaal voor ons”, legt CEO Koen Köppen uit. “Het spreekt boekdelen over onze inspanningen om bedrijven van de beste oplossingen te voorzien.”

Köppen benadrukt dat de vergunning de deur wagenwijd openzet voor verdere groei en samenwerking, waardoor Mollie zijn aanwezigheid in de Britse markt kan versterken. “Wij kijken ernaar uit om de toekomst van betalingen verder vorm te geven in het Verenigd Koninkrijk.”