Charco & Dique en co voortaan verder onder één merk

24 oktober 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Charco & Dique, Enigma Consulting, Finance Club, Mastermind Consulting en Projective Nederland gaan voortaan verder onder de naam Projective Group.

Projective Group nam de afgelopen jaren steeds meer adviesbureaus over en rondt dat proces nu af met de volledige integratie van alle merken onder één dak. Met de eenwording verstrekt Projective Group naar eigen zeggen haar positie als adviseur en realisator bij verandering en kwaliteit in de financiële sector.

Al met al werken er nu ruim 1.100 specialisten op het gebied van Data, Payments, Pensions & Insurance, Risk & Compliance, Talent en Transformation bij het bedrijf. Projective Group is actief in België, Duitsland, Frankrijk, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

Charco & Dique en co voortaan verder onder één merk

“Financiële dienstverlening ondergaat een stevige revolutie”, legt Corjan Mol (Managing Partner bij Projective Group) uit. “Ook de rol van adviseurs verandert.”

Zo stipt Mol aan dat consumenten enerzijds steeds meer willen en ook nog eens steeds sneller, en autoriteiten anderzijds striktere eisen aan producten en diensten stellen. Daarbij verwijst hij naar de toegankelijkheid en beveiliging van data of de verplichtingen die volgen uit de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme.

Het wordt volgens Mol door de versnelling van de sectortransitie en de toenemende complexiteit in regelgeving dan ook steeds belangrijker dat adviseurs ook goed zijn in de implementatie van die grote veranderingen.

“Na onze acquisities van de verschillende merken in Nederland, zijn we gelijk intensief gaan samenwerken. We zagen het effect daarvan voor onze cliënten; die we ineens breder, dieper en op meer terreinen konden bedienen. De merkenintegratie is daarom een logische vervolgstap voor onze klanten”, aldus Mol.