Maureen Schlejen benoemd tot directievoorzitter Achmea Investment Management

20 september 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Achmea Investment Management heeft Maureen Schlejen benoemd tot zijn nieuwe directievoorzitter. Schlejen volgt daarmee Jacob de Wit op, die zijn taken in het laatste kwartaal van dit jaar zal overdragen.

De kersverse directievoorzitter heeft ruime ervaring in fiduciair beheer, investment management en vermogensbeheer en beschikt volgens haar nieuwe werkgever over diepe kennis van de sector. Tot voor kort was Schlejen de Chief Commercial Officer van Actiam. In een verder verleden vervulde zij diverse managementfuncties bij NN Investment partners en Robeco.

Achmea-bestuurslid Daphne de Kluis laat weten verheugd te zijn met de komst van Schlejen. “In haar vorige functies heeft zij belangrijke transities en veranderingsprocessen succesvol doorgevoerd, mede dankzij haar verbindende kwaliteiten en haar klantgerichte en innovatieve aanpak. Wij heten Maureen van harte welkom bij Achmea en wensen haar veel succes en plezier in haar nieuwe functie.”

Maureen Schlejen benoemd tot directievoorzitter Achmea Investment ManagementWaar Schlejen wordt verwelkomd, wordt van Jacob de Wit juist afscheid genomen. “Jacob startte in februari 2016 bij Achmea IM, dat toen net was opgericht”, vervolgt De Kluis. “Sindsdien heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de succesvolle groei van dit bedrijfsonderdeel. Daar zijn wij hem zeer dankbaar voor.”

“Ik kijk terug op een mooie periode van bijna acht jaar”, licht De Wit zijn besluit om terug te treden toe. “Met de naderende implementatie van het nieuwe operating model en de Wet toekomst pensioenen is dit voor mij een natuurlijk moment om het stokje door te geven aan Maureen. Ik ga deze functie enorm missen, maar aan de andere kant streef ik voor de komende periode heel bewust naar een andere balans tussen werk en privé.”

Meer pensioengerelateerd nieuws is te vinden op de pensioen-themapagina van banken.nl.