Quoratio Groep met investeerder Parcom de volgende groeifase in

29 juli 2022 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Quoratio Groep heeft een nieuwe financiële sponsor aan boord. Samen met de Amsterdamse investeringsmaatschappij Parcom wil het consultants- en detacheringsbureau verder groeien tot meer dan 1.000 medewerkers.

Het in 2000 opgerichte Quoratio Groep is met 750 eigen medewerkers en zo’n 200 zzp’ers een van de grotere zakelijke dienstverleners in de domeinen van human resources, finance & control, gezondheidzorg, pensioen en sociaal domein.

Onder de vleugels van Foreman Capital, dat in 2016 instapte als grootaandeelhouder, groeide Quoratio Groep sterk – vooral door overnames.

Quoratio Groep met investeerder Parcom de volgende groeifase in

In 2018 werd de zorgdienstverlening uitgebouwd met de overname van zorgconsultancy Zorgon, in 2019 en 2020 werden respectievelijk Verhoeve en Vossius Consultancy aan boord gehaald, en meer recent werden onder meer Vijzelaar, Ferm en Scope Finance aan de portefeuille toegevoegd.

“We zijn onder de indruk van de positie die de Quoratio Groep de afgelopen jaren heeft opgebouwd. Daarnaast zien we een sterk managementteam, met ambitie en een scherpe blik op de sector. We kijken ernaar uit Quoratio’s dienstverlening in partnerschap met het team verder uit te bouwen,” aldus Marco van Vliet van Parcom.

Parcom neemt een meerderheidsbelang in Quoratio Groep. Oprichter van het bedrijf, Dick Groen, blijft aan boord als minderheidsaandeelhouder. Financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Samen met Parcom wordt de komende tijd geïnvesteerd in uitbreiding van de propositie. Quoratio Groep heeft als missie om klanten te helpen naar ‘zero admin’, een bedrijfsvoering waarin administratie niet aanwezig lijkt. Binnen de bedrijfsvoering-kolom van organisaties zijn er nog verschillende domeinen waar het bureau nog niet actief is. Ook kan Quoratio Groep nieuwe sectoren aanboren.

De buy and build strategie zal worden voortgezet. Doelstelling is om binnen de investeringstermijn van Parcom (normaal gesproken tussen de 3 en 5 jaar) door te groeien tot een speler van meer dan 1.000 kernmedewerkers (exclusief zzp-schil).

Jochem Kentgens, CEO van de Quoratio Groep, over de volgende groeifase van het bedrijf: “We willen samen met onze collega’s blijven groeien en wat we al goed doen in stand houden, maar met mogelijkheden om onze ambities en plannen te realiseren. Parcom ondersteunt deze wens en heeft de nodige ervaring in detachering in niche-gebieden.”