Deutsche Bank legt focus op wealth management

28 juli 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Voor Deutsche Bank is het verder uitbouwen van haar wereldwijde wealth management praktijk één van de topprioriteiten. Dat meldt de Wallstreet Journal op basis van uitspraken van co-CEO Anshu Jain. Tevens komt de nadruk meer te liggen op de samenwerking tussen haar wealth management praktijk en de investmentbanking activiteiten.

Wealth Management onderschat

Volgens de bank onderschatten investeerders het winstpotentieel van haar wereldwijde wealth management tak op de lange termijn. Wanneer de bestuurders van Deutsche Bank hun blauwdruk voor de toekomst omschrijven dan komen ze met het voorbeeld van de verkoop van een Hawaiiaanse eiland door de Amerikaanse miljardair David Murdock. De Duitse bank bemiddelde tijdens de verkoop van Lanai eiland aan de CEO van Oracle, die klant is bij zowel de vermogensbeheer als investment-banking eenheden van de bank.

Deutsche Bank - Wealth management

Analisten zijn echter sceptisch

Volgens analisten staan de opbrengsten van de wealth management praktijk van Deutsche bank net zo onder druk als bij andere vermogensbeheerders. Zelfs als het vermogensbeheer bedrijf erin slaagt om de verwachtingen te overtreffen dan zal dit waarschijnlijk onvoldoende zijn naast de lange lijst van andere problemen van Deutsche Bank.

Dinsdag komt Deutsche Bank met haar cijfers over het tweede kwartaal.