Beheer en ontwikkeling mijnpensioenoverzicht.nl tijdelijk ‘overgenomen’ door Capgemini

01 februari 2023 Banken.nl 2 min. leestijd

Capgemini heeft de support, het beheer en de verdere ontwikkeling op zich genomen van ‘Nederlands bekendste pensioenwebsite’ mijnpensioenoverzicht.nl.

Dit online platform wordt beschikbaar gesteld door Stichting Pensioenregister, een organisatie met de wettelijke taak om de burger met pensioenafspraken in Nederland inzicht, overzicht en handelingsperspectief te bieden over zijn of haar AOW of pensioen. Omdat de stichting het platform de aankomende jaren wil door ontwikkelen, is men op zoek gegaan naar een nieuwe ICT-partner die hen hierin kan ondersteunen.

Daarbij is men uitgekomen bij Capgemini. Van het bedrijf wordt nu de aankomende vijf jaar verwacht dat zij niet alleen het beheer van de website overnemen, maar ook – in samenwerking met de achterban – door ontwikkelen om nieuwe functies zoals mobiele toepassingen toe te voegen. De bezoeker van mijnspensioenoverzicht.nl dient daarbij centraal te staan.

Beheer en ontwikkeling mijnpensioenoverzicht.nl tijdelijk ‘overgenomen’ door Capgemini

Digitale inclusie

“Stichting Pensioenregister was op zoek naar een nieuwe ICT-partner met hoge kwaliteitsnormen, kennis van de pensioenmarkt en gedegen innovatiekracht”, legt Stefan Taubert (directeur Bestuursbureau Stichting Pensioenregister) uit.

“Tijdens het selectieproces hebben wij ervaren dat Capgemini een grote deskundigheid heeft binnen het pensioendomein en het potentieel rond Mijnpensioenoverzicht.nl. Dit was voor ons een belangrijke motivatie om met Capgemini in zee te gaan.”

Vanuit Capgemini wordt trots gereageerd op het uitgesproken vertrouwen vanuit de stichting. Daarnaast legt Stefan van Alen (Head of Capgemini Financial Services Benelux) uit dat Capgemini als organisatie gelooft in digitale inclusie. “Dit project bevestigt dit streven.”

“Met onze diepgaande expertise in de pensioensector en cloud-platforms en een focus op innovatie, zijn we overtuigd dat we waarde voor Stichting Pensioenregister zullen creëren”, besluit Van Alen.

Meer pensioengerelateerd nieuws is te vinden op de pensioen-themapagina van banken.nl.