Bank of Amerca werft dit jaar 40% meer young bankers

17 juli 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bank of America neemt dit jaar veel extra jonge bankiers aan in haar corporate en investment banking units. Dit bank wil hiermee de work / life balance van haar jonge bankiers verbeteren. Dat meldt de Financial Times op basis van een interne memo. Werkdruk bij jonge werknemers is na de dood van een stagiair een gevoelig issue binnen de bank. Eerder bleek dat twee of drie etmalen doorwerken geregeld voorkwam onder jonge werknemers en stagiaires die zich willen bewijzen.

40% meer instroom van jonge bankiers

De instroom voor haar zomerprogramma voor analisten en associates en haar komende recruitment periode zal dit jaar ongeveer 40% groter zijn dan in 2013. Normaal gesproken neemt Bank of America een paar honderd nieuwe medewerkers aan over twee recruitment periodes per jaar.

Bank of America - Young Bankers

"De toename van de werving weerspiegelt onze wens om te investeren in onze mensen in het licht van onze groeiende activiteiten en de noodzaak om meer steun te bieden aan onze junior bankiers," zegt Christian Meissner, hoofd van de wereldwijde corporate en investment banking unit, in een interne memo.

Werkdruk jonge bankiers een gevoelig issue

De werkdruk van jonge werknemers is, na de dood van Moritz Erhardt, een gevoelig issue binnen de bank. Hij werkte voor zijn dood onafgebroken meerdere avonden in de week over. Onderzoek wees later uit dat de jonge stagiair, die ook leed aan epilepsie, een beroerte kreeg, die mogelijk veroorzaakt is door oververmoeidheid. Zijn dood schokte de financiële wereld.