Zeilster Marit Bouwmeester gaat met Evi van Lanschot opnieuw voor Olympisch goud

27 december 2022 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Evi van Lanschot wordt de nieuwe sponsor van viervoudig wereldkampioen en olympisch medaillewinnaar Marit Bouwmeester in haar reis naar de Olympische Spelen van Parijs in 2024. De Olympisch kampioene gaat per 2023 haar zeilwedstrijden varen onder de vlag van Evi van Lanschot, de online vermogenscoach van Van Lanschot Kempen.

Bouwmeester is de eerste Nederlander sinds 1936 die een gouden plak in de wacht wist te slepen op de Olympische Spelen. Daarnaast is ze viervoudig wereldkampioen (2011, 2014, 2017 & 2020) en kreeg ze in 2017 de ISAF World Sailor of the Year Award. In oktober van dit jaar keerde zij, na de geboorte van haar eerste kind, terug om in november tijdens het EK zeilen een bronzen medaille te veroveren. Momenteel werkt Bouwmeester toe naar de Olympische Spelen van Parijs.

Evi van Lanschot legt uit in Bouwmeester de ideale ambassadeur te zien om het verhaal van de online vermogenscoach te vertellen. “Tijdens het EK zeilen heeft Marit met haar bronzen medaille aangetoond zo kort na haar rentree alweer van wereldklasse te zijn”, legt Richard Bruens (lid Raad van Bestuurt en verantwoordelijk voor Client Management & Origination) uit. “Dat is alleen mogelijk dankzij haar daadkracht, doorzettingsvermogen, een drive om zich steeds te blijven ontwikkelen en haar focus op een ambitieus doel.”

Zeilster Marit Bouwmeester gaat met Evi van Lanschot opnieuw voor Olympisch goud

Een mentaliteit die volgens Bruens past bij Evi van Lanschot en haar visie op beleggen. “Uitstekende voorbereiding, een doel voor ogen houden en visie voor de lange termijn zijn belangrijke overeenkomsten tussen duurzame topsport en beleggen bij Evi. We zijn trots om Marit te kunnen ondersteunen bij haar doelstelling om goud te behalen tijdens de Olympische Spelen in 2024.”

Bouwmeester zelf is ook verheugd met haar nieuwe sponsor. De zeilster legt dat het goed voelt om zichzelf met de steun en het vertrouwen van Van Lanschot Kempen vol te storten op de aankomende wedstrijden. “Ik kijk enorm uit naar deze reis en het waarmaken van mijn ambities. Ik ben trots op onze samenwerking en neem de klanten en collega’s van Evi van Lanschot daar graag in mee.”