Tikkie lanceert met ‘Groepie’ nieuwe functie voor verwerken groepsuitgaven

17 augustus 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

ABN AMRO betaaldienst Tikkie heeft een nieuwe functie geïntroduceerd: ‘Groepie’. Met deze nieuwe functie  kunnen meerdere gebruikers groepsuitgaven bijhouden en verrekenen.

Jaarlijks verwerkt Tikkie, de populaire betaalapp van ABN AMRO die in 2016 werd gelanceerd om onderlinge betalingen gemakkelijker te maken, miljarden betalingen afkomstig van de circa 8 miljoen gebruikers van de app.

Nu voegt ABN AMRO met Groepie een nieuwe functie toe, bedoeld om groepsbetalingen nog eenvoudiger te maken. “Tikkie wordt vaak gebruikt om de kosten te verrekenen die een persoon voorschiet. Met Groepie is het nu ook mogelijk om gezamenlijk kosten bij te houden en te verrekenen: een superhandige functionaliteit waaraan veel gebruikers behoefte hadden”, aldus Rogier Brinker van Tikkie.

Tikkie lanceert met ‘Groepie’ nieuwe functie voor verwerken groepsuitgaven

Door het gebruik van de app krijgt iedereen binnen een groep een duidelijk overzicht van de onderlinge betaalverplichtingen. “Via Groepie kun je alle groepsuitgaven op de voet volgen en zien wie elkaar welk bedrag per saldo nog schuldig is.”

Volgens de makers is deze functionaliteit “niet alleen handig voor eenmalige gebeurtenissen, maar ook voor lange termijn-uitgaven, zoals het bijhouden van uitgaven binnen een huishouden.”

“We verwachten dat Groepie veel gebruikt gaat worden”, laat Brinker weten. “Zo hebben we met onze Tikkie app deze zomer het aantal van acht miljoen gebruikers bereikt. We zijn er trots op dat intussen half Nederland Tikkie toepast in het dagelijks leven. Sinds de start van Tikkie is een totaalbedrag van ruim 16 miljard euro bereikt.”