SurePay brengt IBAN-Naam Check naar Italië

13 juli 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Uitvinder en aanbieder van de IBAN-Naam Check SurePay heeft een partnership aangekondigd met CBI S.c.p.a., een consortium van meer dan vierhonderd Italiaanse banken. Hiermee wordt het voor Nederlandse banken en organisaties mogelijk om Italiaanse rekeninghouders te controleren met behulp van de naam check. Eerder kondigde de fintech ook al een uitbreiding naar het Verenigd koninkrijk en Frankrijk aan.

De IBAN-Naam Check is sinds 2017 ingebouwd in online bankieren van Nederlandse banken. De techniek maakt het mogelijk om bij een betaling de naam van de rekeninghouder te controleren. Ook bedrijven gebruiken de IBAN-Naam Check om fraude en fouten in bedrijfsprocessen te verminderen, zoals bij het onboarden van nieuwe klanten of leveranciers.

Het Italiaanse CBI is op zijn beurt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van CBI Globe. Een techniek die enerzijds PSP-bedrijven, fintechs, ondernemingen en de overheid ondersteunen bij het voldoen aan Europese wet- en regelgeving en anderzijds ontwikkelingen in de wereld van open banking aanjaagt. Meer dan 80% van de Italiaanse financiële dienstverleners maakt gebruik van deze techniek.

SurePay brengt IBAN-Naam Check naar Italië

De samenwerking met SurePay stelt CBI in staat om zijn Italiaanse IBAN service uit te breiden met checks op Italiaanse klanten. In een later stadium moeten de checks ook mogelijk worden voor Europese klanten (inclusief klanten uit het Verenigd Koninkrijk). Beide partijen zien dit als de eerste stap naar een verdere samenwerking.

“Bij SurePay zijn we vastbesloten om door te gaan op onze weg naar een pan-Europese oplossing in de strijd tegen fraude”, legt David-Jan Janse (CEO en medeoprichter van SurePay) uit. “Door ons partnerschap met CBI verbinden we onze innovatieve IBAN-Naam Check met de Italiaanse markt, waardoor internationale betalingen veiliger en zekerder worden. We kijken uit naar de voortzetting van onze missie om onze technologie te verbinden met alle financiële instellingen in heel Europa.”