Pensioeninstelling ABN AMRO maakt ‘transfer’ naar Achmea

04 mei 2022 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Achmea en ABN AMRO hebben overeenstemming bereikt over de overname van ABN AMRO Pensioeninstelling door Achmea. De medewerkers van de betreffende afdeling – in totaal goed voor 30 fte’s – krijgen een aanbod om mee te verhuizen naar Achmea. ABN AMRO Pensioeninstelling gaat voortaan verder door het leven als Centraal Beheer PPI.

Met de transfer betreedt Achmea de markt van premiepensioeninstellingen (PPI’s) en stelt het bedrijf in te spelen op de kansen die het Pensioenakkoord volgens hen biedt. Achmea heeft de ambitie uitgesproken dat het zijn PPI-marktaandeel de komende jaren verder wil uitbouwen. Hiervoor wil het bedrijf zijn “uitgebreide distributienetwerk inzetten en intensief samenwerken met de professionele pensioenadviesmarkt”.

De PPI van ABN ARMO voert sinds 2012 zogenoemde beschikbare premieregelingen (defined contributions, DC) uit en telt nu zo’n 955 werkgevers en circa 190.000 deelnemers uit het mkb en de grootzakelijke markt als zijn klanten. Het beheerd vermogen bedraagt zo’n €3,5 miljard.

Pensioeninstelling ABN AMRO maakt ‘transfer’ naar Achmea

Centraal Beheer PPI wil zich onder zijn nieuwe naam focussen op werkgevers die hun medewerkers een DC-pensioenregeling willen aanbieden. De regeling bestaat uit een individuele beleggingsrekening per medewerker die door de werkgever wordt aangevuld met iets extra’s, bijvoorbeeld een verzekering voor premievrije pensioenopbouw bij arbeidsongeschiktheid of een partner- en wezenpensioen.

Verder ontwikkelen

Volgens Bianca Tetteroo verstevigd Achmea met deze stap zijn positie in de “sterk groeiende” DC-markt. De voorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea legt uit dat bedrijf met de komst van de PPI-afdeling een compleet aanbod aanbiedt van financiële oplossingen voor particulieren, werkgevers en institutionele partijen.

“Wij verwachten dat onze PPI zich onder de vleugels van Achmea verder kan ontwikkelen”, vult ABN AMRO-CEO Robert Swaak zijn collega aan. “In de afgelopen tien jaar is een stevige basis gelegd met een PPI die een goed marktaandeel heeft verworven in het mkb en de grootzakelijke markt.”