Achmea introduceert Green Finance Framework

28 februari 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Achmea heeft bekendgemaakt dat het een raamwerk voor groene financiering heeft opgezet: het zogenoemde Green Finance Framework.

De verzekeraar is van plan om de opbrengst van financieringsinstrumenten die onder het framework worden uitgegeven, toe te wijzen aan het (her)financieren van groene leningen en investeringen. Het gaat daarbij om leningen en investeringen in energiezuinige woningen in Nederland en energiezuinige bedrijfsgebouwen in en buiten Nederland.

“Achmea staat voor Duurzaam Samen Leven”, legt het bedrijf uit. “Wij creëren duurzame waarde voor onze klanten, onze medewerkers, ons bedrijf én de samenleving.” Achmea stelt zich te committeren aan een klimaatneutrale bedrijfsvoering in 2030, klimaatneutrale beleggingen in 2040 en een klimaatneutrale verzekeringsportefeuille uiterlijk in 2050.

Achmea introduceert Green Finance Framework

Versnellen van groene transitie

Volgens Achmea-CEO Bianca Tetteroo is duurzaamheid volledig geïntegreerd in de strategie en bedrijfsvoering van het bedrijf. “De lancering van het Green Finance Framework sluit prima aan bij onze ambitieuze klimaatdoelen. Het stelt ons in de gelegenheid een waardevolle bijdrage te leveren aan de versnelling van de groene transitie.”

Het bedrijf stelt de eerste Nederlandse verzekeraar te zijn met een Green Finance Framework. Achmea heeft het raamwerk gebaseerd op de Green Bond Principles en de Green Loan Principles. Tevens zou het framework positief beoordeeld zijn door ISS ESG en CFP Green Buildings.