Capgemini licht ‘financiële top trends’ uit middels tweetal e-books

15 maart 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Capgemini Invent heeft twee interactieve e-books uitgebracht waarin het adviesbureau de wereldwijde toptrends voor 2022 in zowel de bancaire- als verzekeringssector uitlicht.

In beide boeken worden de belangrijkste trends per subbranche in een ‘priority matrix’ geplaatst, waardoor geïnteresseerde lezers in één oogopslag de belangrijkste trends kunnen achterhalen. Voor wie de samenvatting niet genoeg is, kan middels het e-book doorgeleid worden naar verdiepende onderzoeken van Capgemini.

In het ‘Top Trends in Banking 2022’ e-book behandelt Capgemini de trends in de sectoren van retail banking, wealth management, payments en commercial banking. Voor de afdeling retail banking worden bijvoorbeeld de trends ‘banking on the cloud’ en de kracht van de ‘banking 4.X era’ als de belangrijkste trends uitgelicht. ‘DeFi-ning the next banking evolution’ scoort een medium op zowel business impact als adoptie prioriteit, en wordt daarmee als de minst belangrijke trend gezien.

Capgemini licht ‘financiële top trends’ uit middels tweetal e-books

In het ‘Top Trends in Insurance 2022’ onderzoekt en analyseert Capgemini de business trends waarvan verwacht wordt dat zij dit jaar het verzekeringsecosysteem het meeste vorm zullen geven. In dit boek worden de trends binnen de sectoren ‘healthcare’, levensverzekeringen en schadeverzekeringen uiteengezet.

Het is daarbij opvallend dat een verdere digitalisering bij zowel de healthcare- als de levensverzekeringenbranches als topprioriteit wordt neergezet. De schadeverzekeringssector kent maar één toptrend: het herinrichten van de distributiekanalen om het gemak, advies en bereik van de dienstverlening te vergroten.