Payment provider PPRO investeert in AML-fintech Sentinels

05 oktober 2021 Banken.nl 1 min. leestijd

Internationale payment provider PPRO heeft een strategisch partnerschip (en investering) aangekondigd met de Nederlandse fintech Sentinels. Het is de bedoeling dat de samenwerking de antiwitwascontroles (AML) voor PPRO en zijn klanten verbetert, waardoor er een snellere reactietijd op ‘verdachte transacties’ mogelijk is.

Met behulp van AI en machine learning helpt Sentinels onder andere fintechs, payment service providers en (challenger) banken bij het beheren van risico’s en het voldoen aan hun compliance-verplichtingen. Het Sentinels-platform monitort transacties, bouwt gedragsprofielen op, detecteert een breed scala aan verdachte activiteiten en genereert automatisch een aanbevolen stappenplan, waardoor compliance-teams hun werk efficiënter kunnen uitvoeren.

Het is de bedoeling dat het partnership de AML-controles van PPRO zal gaan verbeteren. Tevens zal het volledige Sentinels-platform als ‘dienst met toegevoegde waarde’ worden aangeboden aan de klanten van PPRO, waaronder “toonaangevende betalingsdienstaanbieders, banken en ondernemingen met betalingsplatforms”.

Payment provider PPRO investeert in AML-fintech Sentinels

Een krachtig product

Volgens PPRO-CEO Simon Black biedt het Sentinels-platform de complianceteams van de payment provider een gestroomlijnde workflow. “In staat zijn om witwaspraktijken en andere financiële criminaliteitsrisico’s in realtime te detecteren is ontzettend waardevol voor ons en onze klanten. We zijn daarom ontzettend verheugd om te investeren in een strategische relatie met Sentinels; een bedrijf dat zijn innovativiteit heeft bewezen en een uiterst krachtig product heeft ontwikkeld.”

Uiteraard is ook Joost van Houten, oprichter en CEO van Sentinels, trots op het partnership. “Het is een mooie uitdaging om onderdeel uit te mogen maken van PPRO’s unieke ecosysteem voor lokale betalingen. Onze samenwerking is uniek omdat we ook PPRO’s klanten zullen monitoren op verdachte activiteiten, waardoor cross-institutionele monitoring mogelijk wordt – de nieuwe grens op het gebied van compliance.”