Knab introduceert alternatief financieel vangnet voor ondernemers

10 september 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ondernemers kunnen zich sinds kort via de Knab App aanmelden voor crowdsurance: een financieel vangnet van ondernemers onder elkaar, voor het geval iemand arbeidsongeschikt raakt. Knab – in samenwerking met SharePeople – stelt de eerste bank in Nederland te zijn die een dergelijk alternatief voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering aanbiedt.

Volgens Knab-CEO Nadine Klokke blijkt uit onderzoek van de bank dat zes op de tien van zijn zakelijke klanten niet verzekerd is tegen de gevolgen van arbeidsongeschiktheid. “Vooral omdat ze de premie te hoog vinden en op zoek zijn naar een modernere manier van verzekeren. Crowdsurance is – behalve het voordelige – ook het sociale alternatief. Via dit vangnet helpen ondernemers elkaar direct zonder tussenkomst van verzekeraar of bank.”

Elke ondernemer die – tot op dit moment gezond en jonger dan 60 jaar is – kan zich aansluiten. De ondernemer kiest vervolgens een netto inkomen dat hij of zij bij een arbeidsongeschiktheid wil ontvangen. Mocht het zo ver komen, dan hebben crowdsurance-leden na twee maanden recht op donaties van anderen uit de groep. De donaties hebben een looptijd van maximaal twee jaar.

Knab introduceert alternatief financieel vangnet voor ondernemers

Ontzorgen

Naast crowdsurance heeft Knab – in samenwerking met insurtechbedrijf Alicia – ook een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering geïntroduceerd. “Ook op dit gebied willen we onze ondernemers ontzorgen”, legt Klokke uit. “Door deze samenwerking kunnen onze klanten zich nu direct vanuit hun Knab App verzekeren tegen schadeclaims. Claims waar ondernemers natuurlijk altijd tegenaan kunnen lopen tijdens hun werk.”