ING bestuurder Willem Dokkum partner bij Ebbinge

06 juni 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen

Na meer dan 20 jaar in de bankensector heeft Willem Dokkum begin deze maand de overstap gemaakt naar de recruitmentbranche. Bij Ebbinge gaat de voormalig ING bestuurder aan de slag als partner. Dokkum zal zich binnen het W&S kantoor richten op de CFO/Finance praktijk en de invulling van senior management posities.

Willem Dokkum (49) begon zijn carrière in 1992 bij uitzendbureau Randstad. Na het doorlopen van de Management Traineeship maakte hij de overstap naar Rabobank, waar hij zo’n vier jaar werkzaam was als Accountmanager voor het MKB segment. Na ruim twee jaar bij de Franse branchegenoot gewerkt te hebben als Relationship Manager maakte hij begin 2000 de overstap naar de ING. De laatste 13 jaar heeft Dokkum bij de grootbank diverse commerciële senior management functies vervuld. In zijn laatste rol bekleedde hij de rol van Global Head of Sales van ING’s Commercial Banking business unit.

Willem Dokkum - Ebbinge

Ron Jansen, managing partner Ebbinge, laat in een reactie weten verheugd te zijn met de aanstelling van Dokkum: "Ik ben erg blij dat we iemand van dit kaliber als partner kunnen benoemen. Willem Dokkum heeft zijn sporen ruimschoots verdiend binnen de financiële dienstverlening. Hij heeft in deze functie veel ervaring met cliënten op CEO en CFO niveau." Met Dokkum aan boord kan Ebbinge zijn positie in de top van de executive search markt (vaste en interim management en directieposities) verder verstevigen, aldus Jansen.

Ebbinge is in 1982 opgericht door Pier Ebbinge. Na een periode van snelle groei werd het werving & selectie kantoor in 1994 overgenomen door accountants- en advieskantoor KPMG, sinds 2003 opereert het weer zelfstandig na een management buy-out door de partners. Door onder meer acquisities, zoals de overname van de recruitment takken van Deloitte Human Capital en VODW, en organische groei behoort Ebbinge anno 2014 tot een van de marktleiders op het gebied van executive search.