ABN AMRO geeft duurzaamheidskorting op hypotheekrente

30 augustus 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ABN AMRO gaat klanten die hun woning willen verduurzamen belonen met een korting op de hypotheekrente, de zogeheten duurzaamheidskorting.

Een duurzamere wereld en versnelling van de energietransitie zijn belangrijke thema’s waaraan ABN AMRO een bijdrage wil leveren, zo geeft de bank aan. Dit wil ABN AMRO onder meer doen door klanten te helpen bij hun weg naar duurzaamheid.

Een korting op de hypotheekrente ziet de bank als mooie aansporing en motivatie voor haar klanten om hun woning te gaan verduurzamen. Het streven daarbij is dat alle woningen en gebouwen die de bank financiert een energielabel A scoren in 2030.

ANB AMRO geeft duurzaamheidskorting op hypotheekrente

De duurzaamheidskorting is vooralsnog 0,10% op de rente voor woningen met een geregistreerd energielabel B, en 0,15% korting voor woningen met een geldig geregistreerd energielabel A (of hoger). Dit percentage kan volgens de bank in de toekomst wijzigen. Een woning met een voorlopig energielabel komt niet aanmerking voor de korting.

Hypotheekklanten van ABN AMRO – zowel bestaande als nieuwe klanten – krijgen de duurzaamheidskorting als ze na de start van een rentevaste periode gaan verduurzamen en binnen 24 maanden hun geldig energielabel (A of B) laten registreren.

Daarnaast geldt de duurzaamheidskorting voortaan ook voor de zogenaamde ‘vernieuwbouw’. Dat is een gebouw dat zodanig gerenoveerd is dat de kwaliteit vergelijkbaar is met nieuwbouw.

ABN AMRO geeft aan dat de duurzaamheidskorting automatisch door de bank wordt doorberekend aan hypotheekklanten met een energielabel dat voldoet aan de juiste voorwaarden. Daartoe haalt ABN AMRO de energielabels proactief op bij de RVO (Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland).