Evi presenteert zijn maandupdate beleggen over juni 2021

06 juli 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Online beleggingsspecialist Evi gaat in op zijn duurzame beleggingsbeleid en presenteert zijn maandupdate over juni 2021: “welke criteria gebruiken we om te bepalen waarin we wel of niet beleggen?”

Terugblik en vooruitkijken

“De rendementen en aandelen toonden een verdeeld beeld in de maand mei. Wereldwijd was er op de aandelen een kleine plus. Aandelen uit de regio Europa zorgden voor deze kleine plus. Aandelen uit Noord-Amerika daalden met gemiddeld 1%, vooral tech- en communicatieaandelen hadden het moeilijk”, aldus Evi.

“Kijkend naar de obligaties kwam de Europese rente nauwelijks van zijn plaats en dus ook de obligatiekoersen niet. In de maand was er wel een flinke relatieve beweging te zien, dus het inflatiespook is nog niet verdwenen. Daarnaast is het opvallend dat de goudprijs in dollars steeg met liefst 7,1% in euro’s gemeten. De verwachte groei van de economie in 2021 is verhoogd naar 6,5%.”

Evi presenteert zijn maandupdate beleggen over juni 2021

“De gunstige economische verwachtingen van ondernemers, consumenten en analisten geven geen reden om de positieve visie te wijzigen”, zo valt te lezen in de maandupdate. “Mocht de inflatie sterker dan verwacht worden kan dat grotere koersbewegingen tot gevolg hebben, aldus de analisten.”

Evi werkt aan een toekomstbestendige wereld

De online belegger toetst zijn beleggingen niet alleen op financiële maar ook op niet-financiële criteria. "We kijken bij duurzaam beleggen dus verder dan alleen het rendement", aldus Evi.

De volledige maandupdate van Evi van Lanschot is hier is in te zien.