ING en ABN AMRO in top meest gezinsvriendelijke werkgevers

27 mei 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen

Bij een verkiezing van de meest gezinsvriendelijke werkgevers hebben ING en ABN AMRO de top 10 weten te halen. ING behaalde de vierde plek, terwijl ABN AMRO op een gedeelde zevende plek is geëindigd samen met de Nederlandse Spoorwegen en het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

De ranking komt voort uit een onderzoek dat is gehouden door Intermediair en Ouders van Nu. Hiervoor is contact opgenomen met de top 100 favoriete werkgevers van 2020 uit het jaarlijkse Intermediair Imago Onderzoek. Hierbij werden vragen gesteld over onderwerpen als verlof, flexibele werkregelingen, de begeleiding van ouders op het werk en de bedrijfscultuur.

Het Wereld Natuur Fonds (WWF) behaalde de eerste plaats en kreeg de meeste punten op de gestelde criteria. Verzekeringsmaatschappij a.s.r. staat op een goede tweede plaats en de eervolle derde plaats mag worden gedeeld door Hema, Tony’s Chocolonely en Deloitte.

ING en ABN AMRO in top meest gezinsvriendelijke werkgevers

Carolien Bijen, chief people officer bij het WWF, laat weten trots te zijn op het behalen van de eerste plaats en ze benadrukt het belang van het respecteren van levensfasen van werknemers. “We kijken samen hoe we daar op kunnen inspelen. Wij denken namelijk dat, als jij goed voor je gezin kunt zorgen en de ruimte krijgt om dit daadwerkelijk te doen, je ook een betere medewerker bent.”

Uit de gesprekken met werkgevers in dit onderzoek blijkt verder dat de coronacrisis voor werkende ouders veel invloed heeft (gehad) op de balans tussen werk en privé. Dit vraagt veel van de flexibiliteit van zowel de werkgever als de werknemers. Volgens de onderzoekers hebben de meeste werkgevers echter ook kansen zien ontstaan door de coronacrisis en zij hebben aangegeven nóg bewuster om te gaan met medewerkers met kinderen.