Han Gerrits is de nieuwe CTO van Knab

07 mei 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Han Gerrits is deze maand begonnen als Chief Technical Officer (CTO) bij Knab. Gerrits was al sinds eind 2019 verbonden aan de online bank als lid van de Raad van Toezicht. In die functie heeft hij het team van Knab goed leren kennen: “Ik hou van de cultuur die hier heerst en daar wil ik graag onderdeel van zijn.”

Gerrits staat binnen de IT-wereld bekend als vernieuwer en komt over van Capgemini Invent, waar hij verantwoordelijk was voor de innovatie- en strategieconsultants. Daarnaast is hij al ruim zeventien jaar hoogleraar aan de VU in Amsterdam waar hij les geeft in digitale innovatie en ondernemerschap.

Han Gerrits is de nieuwe en eerste CTO van Knab

Het is altijd al de droom van Gerrits geweest om binnen een financiële dienstverlener verantwoordelijk te zijn voor de techniek. “Ik zie om me heen dat ‘de systemen’ vaak de schuld krijgen als iets niet goed werkt. Maar die systemen maken zelf (nog) geen keuzes. Het zijn de programmeurs die ze vertellen wat te doen. Die belangrijke verantwoordelijkheid pak ik heel graag. Ik kijk ernaar uit om samen met het team een sterke langetermijnvisie neer te zetten en aan innovatieve proposities te bouwen.”

Een perfecte match

Knab-CEO Nadine Klokke is zeer verheugd om Gerrits te mogen toevoegen aan het team. “Niet alleen vanwege zijn vakmanschap, maar ook zeker vanwege zijn open en nieuwsgierige karakter. Daar komt bij dat Han zelf ondernemer is geweest en zich dus goed kan inleven in de behoefte van onze klant. Onze slogan is ‘Online bank. Menselijke Service’, wat dat betreft zie ik een perfecte match. Ik wens Han veel succes bij het verder bouwen – en vernieuwen van – de techniek van onze bank.”