Vastgoedmarkt Research gaat verder op Matrixian-platform

29 april 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Matrixian heeft Vastgoedmarkt Research overgenomen. De database voor vastgoedprofessionals wordt op het Matrixian-platform voortgezet onder de nieuwe naam CRE Transacties (Commercial Real Estate Transacties).

Vastgoedmarkt Research is een database waarop wekelijks een stroom van marktdata over onder andere commercieel vastgoed en strategische informatie wordt verwerkt. Het platform wordt veelal gebruikt door vastgoedprofessionals om de juiste kennis in huis te halen en hun executiekracht te vergroten.

Nu het platform is overgenomen door Matrixian – een datatechnologiebedrijf dat zich richt op vastgoed en leefomgeving – wil de nieuwe eigenaar de database verder optimaliseren. Middels investeringen moet bijvoorbeeld de gebruikersvriendelijkheid van het platform verbeterd worden. Ook is het de bedoeling dat de database verder verrijkt wordt met informatie over commercieel onroerend goed, zoals BAG-kenmerken, KVK-gegevens en nieuwe aanboden. Het product zal worden aangeboden onder de nieuwe naam CRE Transacties.

Vastgoedmarkt Research gaat verder op Matrixian-platform

De rijkst gevulde woning-database van Nederland

De overname sluit volgens Matrixian goed aan op zijn strategische groeiambities. “We beschikken al over de meest rijkgevulde woning-database van Nederland, die dagelijks wordt ingezet voor de ontwikkeling van slimme data-oplossingen binnen de particuliere woningmarkt. Maar gelet op de vraag vanuit de markt focussen we ons ook steeds vaker op data-oplossingen binnen het commercieel vastgoeddomein. De voortzetting en doorontwikkeling van Vastgoedmarkt Research past daar goed bij.”