Mastercard koppelt bonussen bestuurders aan ESG-doelen

14 april 2021 Banken.nl 1 min. leestijd

Mastercard is van plan de bonussen van bestuurders te verbinden aan de ESG-doelstellingen van het bedrijf. Het gaat om doelstellingen op het gebied van milieu, maatschappij en corporate governance.

In lijn met zijn duurzame ambities heeft creditcardmaatschappij Mastercard onlangs aangekondigd tegen 2050 een netto-nuluitstoot te willen bereiken. Ook heeft het eerder deze maand een duurzaamheidsobligatie uitgebracht, ter waarde van $600 miljoen. Het verkregen kapitaal wordt ingezet ten behoeve van koolstofreductie en het bevorderen van inclusieve groei.

Mastercard koppelt bonussen bestuurders aan ESG-doelen

Mastercard laat duurzaamheid ook doorvloeien in de manier waarop het zijn toplaag beloont. Op de website van Mastercard laat CEO Michael Miebach weten dat de bonusregelingen voor de hoogste topbestuurders voortaan afhankelijk zullen zijn van de ESG-prestaties van het bedrijf. Met andere woorden: de bonussen zullen gekoppeld zijn aan de gerealiseerde verbeteringen in het bereiken van onder andere koolstofneutraliteit, financiële inclusie en gelijke lonen voor mannen en vrouwen.

"Het doel van onze compensatieprogramma's is het aanmoedigen en belonen van prestaties die ons helpen onze doelen te bereiken - financiële doelen natuurlijk, evenals strategische doelen die de basis leggen voor ons toekomstige succes", zegt Miebach. "Wij geloven dat deze ESG-doelstellingen, waarop onze senior vanuit hun verantwoordelijkheid invloed op kunnen uitoefenen, ons bedrijf zullen helpen groeien en bloeien in de komende jaren."

Meer duurzaam nieuws over Mastercard? Zie hier.