ABN AMRO en AI-studenten bundelen krachten

14 april 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

ABN AMRO en AI-studenten zijn een samenwerking begonnen om artificial intelligence (AI) te gebruiken voor de totstandkoming van innovatieve producten en diensten.

Het betreft een samenwerking onder de vlag van Het Amsterdam Center for Entrepreneurship, dat in 2019 het zogeheten AI Startup LAB - een initiatief van ACE Incubator – in het leven heeft geroepen om de relatie tussen studenten en grote ondernemingen te verdiepen.

Win-win

De opdrachten die de studenten krijgen kunnen heel divers zijn. Een opdracht van ABN AMRO, waarbij studenten van de startup Intrical AI werden uitgedaagd om bedrijfprofielen voor corporate finance te maken op basis van artificial intelligence kan worden gezien als een treffend voorbeeld van een dergelijke vruchtbare samenwerking.

ABN AMRO en AI-studenten bundelen krachten

ABN AMRO kreeg daarmee de beschikking over een geautomatiseerd platform, dat was gecreëerd door Intrical AI en zij konden daardoor op hun beurt een contract sluiten met ABN AMRO.

Volgens Dennis de Reus, Head of AI bij ABN AMRO, die samen met AI Startup Lab werkt aan het vinden van de juiste uitdagingen op het gebied van innovatie, is het een win-winsituatie. “Studenten leren van de uitdagingen die wij hen voorleggen en wij krijgen de kans om ons innovatievermogen te vergroten en nieuwe bedrijven helpen op te bouwen”, aldus de Reus. “Binnenkort starten wij met de derde uitdaging. De samenwerking is dus in volle gang.”

Lees ook:
Integratie- en klantperceptie ondermijnen potentie AI in financiële sector
ING investeert opnieuw in fintech startup Flowcast