Dafne Schippers sluit zich aan bij Team Visa

11 augustus 2020 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Nederlandse sprintvedette Dafne Schippers voegt zich bij Team Visa, een collectief van zo’n honderd Olympische en Paralympische sporters uit meer dan vijftig landen. Door de steun van Visa kunnen zij zich zorgeloos richten op het leveren van sportieve prestaties. Aan de andere kant krijgt Visa daar een in Nederland zeer bekend gezicht voor terug.

Eigenlijk zou afgelopen weekend in Tokio het sluitstuk zijn geweest van de 29e Olympische Zomerspelen. Maar de realiteit wilde anders. De uitbraak van het coronavirus zorgde voor uitstel tot 2021. Een saillant historisch feit is dat het al eerder voorkwam dat uitgerekend de Olympische Zomerspelen in Tokio niet doorgingen. Dat was in 1940, om voor de hand liggende redenen. 

In plaats van berichtgeving over medailleregens en wereldrecords is het momenteel vrij rustig in de sportwereld. Derhalve een perfect moment voor Visa om wat publiciteit te genereren voor zowel zichzelf als voor Dafne Schippers, de menselijke cheetah uit Utrecht en tevens meervoudig oud-wereldkampioene op de 200 meter. Schippers wordt onderdeel van een team van 100 Olympische en Paralympische sporters, Team Visa. 

"Ik ben dankbaar dat ik bij Team Visa ben aangesloten en dat ik deel uitmaak van deze groep van Olympische atleten van wereldklasse”, aldus Schippers. “Ik dank het bedrijf en de mensen van Visa van harte voor hun aanhoudende steun en kijk uit naar de Olympische Spelen en onze samenwerking.”

Country manager Nederland Daniël van Delft is vanzelfsprekend opgetogen over de samenwerking met Schippers. “Visa is een van de oudste partners van de Olympische Spelen. We kijken uit naar de Olympische Spelen en zijn blij dat een van de grootste Nederlandse atleten zich bij Team Visa heeft aangesloten. Dafne is een Olympisch zilverenmedaillewinnaar en wereldkampioene die Nederland trots maakt vanwege haar doorzettingsvermogen en harde werk.”

Visa had met veel atleten een overeenkomst tot en met Tokio 2020, een logisch moment om te evalueren. Visa – exclusieve betaalpartner van de Olympische Spelen – geeft aan de beslissing van het IOC tot uitstel te steunen en verlengt droom de overeenkomst met alle atleten tot in elk geval 2021.