‘De zaak vooruit’: managementboek voor ondernemers na corona

04 augustus 2020 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

‘De zaak vooruit’ is volgens ABN AMRO het eerste managementboek voor ondernemers na corona. Het boek werd afgelopen week gepresenteerd. Het boek kwam tot stand na gesprekken die de bank had met tientallen ervaringsdeskundigen, experts en ondernemers. Het boek behandelt onder meer relevante cases en nieuwe verdienmodellen. Een bezoek aan de boekhandel is niet nodig, het boek is gratis te downloaden op de website van ABN AMRO

De coronacrisis vraagt om een nieuwe blik van heel veel groepen. Niet in de laatste plaats van ondernemers, omdat een significant deel van hen opeens onder hele andere voorwaarden moet opereren. Neem een restauranthouder die per vierkante meter ineens veel minder gasten kan ontvangen of een bloemenkweker die zijn product amper nog geëxporteerd krijgt. 

De kracht van ‘De zaak vooruit’ zit hem in eerste instantie in de hoeveelheid visies die ABN AMRO weet te bundelen. In de afgelopen maanden sprak de bank met tientallen ervaringsdeskundigen, experts en ondernemers. Feitelijk is het een bundeling van al die kennis. Hoeveel een individu ook van een onderwerp weet, juist door kennis uit te wisselen kunnen onverwachte kansen ontstaan. Kansen die men misschien wel voor onmogelijk had gehouden. 

Vervolgens geeft het boek antwoord op allerlei soorten vragen die momenteel leven bij ondernemers. Relevante vragen als waar begin je en hoe geef je je bedrijf opnieuw vorm? En welke scenario’s zijn denkbaar in het post-corona tijdperk? ABN AMRO presenteert ‘De zaak vooruit’ niet als inspiratiebron maar ook als gids voor het maken van strategische keuzes voor de toekomst. 

“Niemand weet in deze onvoorspelbare tijd precies hoe de toekomst eruitziet. Met dit e-book bieden we inzicht en inspiratie om vooruit te denken. De ervaringen van andere ondernemers, experts en ervaringsdeskundigen helpen daarbij. Zodat ondernemers met zelfvertrouwen naar de toekomst kunnen kijken en hun zaak vooruit kunnen helpen”, zegt Daphne de Kluis, CEO Commercial Banking bij ABN AMRO.