Amazon Pay toegevoegd aan betaalplatform Adyen

17 juni 2020 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Betaalreus Adyen geeft aan Amazon Pay als betaalmethode te hebben toegevoegd aan zijn betaalplatform. Dat betekent voor shoppers op Amazon extra gebruiksgemak, waaronder het niet steeds opnieuw hoeven invoeren van hun rekeninggegevens. Met de samenwerking zorgt de Nederlandse fintech-onderneming voor wederom een uitbreiding van zijn toch al niet geringe dienstenaanbod. 

Sinds het begin van de corona-pandemie half maart hebben in elk geval twee bedrijven exceptioneel gepresteerd op de beurs. Amazon zag zijn beurskoers stijgen van ongeveer $1670 tot $2575, terwijl Adyens koers steeg van €708 tot ruim €1250. De reden laat zich raden, namelijk het feit dat men massaal thuis kwam te zitten en grotendeels aangewezen was op het internet om nog te kunnen consumeren. 

De twee bedrijven hebben elkaar nu gevonden in de vorm van toevoeging van Amazon Pay aan het betaalplatform van Adyen. Met Amazon Pay kunnen klanten van Adyen hun betaalproces verder versoepelen. Zo hoeven shoppers uit diverse Europese landen waaronder Nederland niet steeds opnieuw dezelfde details in te voeren, zoals creditcadgegevens of factuur- en verzendadres. Ook is er sprake van een koppeling met Alexa, Amazons virtuele assistent voor thuis, via welke bijvoorbeeld bezorgnotificaties verstuurd kunnen worden. 

“We zijn enthousiast dat we het gebruiksgemak van Amazon Pay met Adyens klanten en hun shoppers kunnen delen”, zegt Patrick Gauthier, vicepresident van Amazon Pay. “Ons doel is om zo veel mogelijk Amazon-klanten een veilige en soepele betaalervaring te bieden – onze samenwerking met Adyen verwezenlijkt precies dat doel.” 

Belofte van voortdurende innovatie

Amazon is de zoveelste grote naam die in zee gaat met het Nederlandse Adyen, in 2006 opgericht door onder meer Pieter van der Does en Arnout Schuijff. Neem bijvoorbeeld AlipayMcDonalds en eBay. En nu dus ook het grootste e-commercebedrijf ter wereld via de opname van Amazon Pay.

“Onze belofte van voortdurende innovatie aan onze klanten staat centraal in alles wat we doen. De toevoeging van Amazon Pay als betaalmethode aan het platform sluit geheel aan bij die belofte”, zegt Kamran Zaki, COO van Adyen. “Met Amazon Pay kunnen onze klanten hun shoppers een vertrouwde betaalmethode, en dus een prettige betaalervaring, bieden.”