Mark Barnett nieuwe president Mastercard Europa

06 mei 2020 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Mastercard Europa krijgt in de persoon van Mark Barnett een nieuw gezicht aan het roer. Barnett volgt Javier Perez op, die aan het eind van het jaar met pensioen gaat. Barnett komt over van de post Divisional President bij Mastercard voor het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Noord-Europa en de Baltische staten.

Vanuit zijn vorige post was Barnett al verantwoordelijk voor de activiteiten van Mastercard in een aanzienlijk deel van Europa. Volgens het Amerikaanse betalings- en technologiebedrijf heeft Barnett in bovengenoemde regio’s een belangrijke rol gespeeld in de groei van Mastercard. De stap naar eindverantwoordelijke voor heel Europa is op het oog een zeer logische.

Barnett spreekt van een belangrijke tijd voor Mastercard, bovendien in een dynamische en diverse regio. “Mastercard is het enige echte multi-rail betaaltechnologiebedrijf van Europa waardoor we sterk gepositioneerd zijn om betalingen eenvoudiger, sneller en veiliger te maken. Ik kijk ernaar uit om een cultuur te stimuleren waarin innovatie tot stand komt, terwijl we onze voorkeurspositie bij partners verder uitbouwen.”

Barnett is sinds 2003 actief voor Mastercard, een periode waarin hij diverse functies heeft bekleed. Hij was onder meer verantwoordelijk voor de Europese en mondiale betaalconsultancytak. Dat en zijn vorige post maakt hem volgens Mastercard zeer geschikt voor deze functie. 

“Mark brengt veel kennis en ervaring met zich mee vanuit zijn bewezen diensten in het bouwen en versterken van partnerships, terwijl hij een cultuur creëert die een nieuwe manier van denken en ontwikkelen aanspoort”, aldus Gilberto Caldart, President International bij Mastercard. “Mark is voor ons de ideale persoon voor deze functie vanwege zijn focus op de bedrijfsgroei en het aansturen van verschillende productlijnen en landen.”