Herstructurering leidt tot nettoverlies Deutsche Bank

31 januari 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Deutsche Bank maakte vandaag bekend dat de implementatie van haar nieuwe strategie (Strategy 2015+), vooral door de kosten van de herstructurering van de bank, grote impact heeft op haar financiële resultaten in 2012.

Uit de cijfers van Deutsche Bank blijkt dat de bank in het vierde kwartaal van 2012 een nettoverlies heeft geleden van €2,17 miljard. In 2011 bedroeg de nettowinst van de bank nog €147 miljoen. Over heel 2012 kwam de nettowinst uit op €665 miljoen.

"De kernactiviteiten van Deutsche Bank blijven goed presteren", aldus Anshu Jain, mede topman bij Deutsche Bank. "De Libor procedure heeft echter een grote impact gehad". Volgens Jain zijn de vooruitzichten in 2013 beter, maar hij waarschuwde wel dat de eerder aangekondigde herstructurering niet maanden maar jaren gaat duren.

Desondanks blijkt uit de analisten presentatie van Deutsche Bank dat haar operational excellence programma reeds heeft geresulteerd in een reductie van het aantal FTE applicaties en efficiëntere inrichting van haar organisatie.

Deutsche Bank - Q4 resultaten