BNG Bank draagt Conijn en Van Rutte opnieuw voor als commissaris

26 maart 2020 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Tijdens de aankomende aandeelhoudersvergadering zullen zittend commissarissen Johan Conijn en Jan van Rutte voorgedragen worden voor een nieuwe termijn. Beide heren hebben aangegeven hiertoe bereid te zijn. De huidige benoeming loopt tot later dit jaar.

Het wordt allerminst een aandeelhoudersvergadering zoals men gewend is. Vanwege het coronavirus is het niet mogelijk om met velen in een afgesloten ruimte te zitten. De aandeelhoudersvergadering – gepland op 16 april – kan echter ook van afstand worden gevolgd, inclusief stemmen en het stellen van vragen.

Naast het bespreken van de cijfers over het afgelopen jaar is de herbenoeming van de commissarissen Johan Conijn en Jan van Rutte een voornaam aandachtspunt. Beide heren komen in aanmerking om te worden voorgedragen voor herbenoeming en hebben reeds aangegeven daartoe ook bereid te zijn.  

Van Rutte (1950) was voorzitter van de raad van bestuur van Fortis Bank Nederland, van 2006 tot 2010. Van 2009 tot 2013 was hij financieel directeur en vice-voorzitter binnen de raad van bestuur van ABN AMRO. Officieel heeft hij de pensioengerechtigde leeftijd al bereikt, maar via zijn eigen onderneming Van Rutte Advisory blijft hij actief binnen de bancaire sector. Zo is hij onder meer voorzitter van de rvc van de Volksbank en gewoon rvc-lid bij Ormit en PGGM. 

Leeftijdsgenoot Johan Conijn is directeur en senior adviseur bij financieel advieskantoor Finance Ideas. Naast emeritus hoogleraar Woningmarkt is lid van het Investment Committee van Amvest Residential Core Fund.

Met het behoud van Van Rutte en Conijn blijft het aantal commissarissen bij BNG Bank op zeven staan, waarvan vier mannen en drie vrouwen.