Nieuwe hypotheekverstrekker ‘De Nederlandse’ opent deuren

13 januari 2020 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De Nederlandse hypotheekmarkt verwelkomt vandaag ‘De Nederlandse’, een aanbieder van hypotheken specifiek voor professionele vastgoedbeleggers. ‘De Nederlandse’ is onderdeel van Tulp Groep waaronder ook Tulp Hypotheken valt, dat zich wel op particuliere consumenten richt. 

De rol van banken in de financiering van vastgoed is de laatste jaren kleiner geworden, een trend die ook Europabreed zichtbaar is. Daar bestaan verschillende redenen voor, waaronder wijzigingen in regelgeving ten aanzien van kapitaaleisen. Het biedt groeimogelijkheden voor andere partijen. ‘De Nederlandse’ is één van deze nieuwe partijen en start zijn dienstverlening vandaag. 

De Nederlandse is onderdeel van Tulp Groep en dat maakt het een volle zusteronderneming van Tulp Hypotheken. Het grote verschil is echter dat De Nederlandse zich uitsluitend zegt te richten op professionele vastgoedbeleggers. De hypotheek is pas beschikbaar als iemand al tenminste drie panden verhuurt of dat op korte termijn doet. Per onderpand is de maximale verstrekking €2 miljoen en per UBO* maximaal €5 miljoen. De maximale verstrekking bedraagt bovendien 80% van de marktwaarde in verhuurde staat. 

Volgens Tulp Groep voorziet De Nederlandse in een behoefte en zet het de concurrentie op scherp met naar eigen zeggen snelle processen en scherpe rentes. “Met De Nederlandse breken we de financieringsmarkt voor verhuur open met volledig geautomatiseerde en daardoor snelle processen, met scherpe rentes en uitstekende voorwaarden. Hiermee krijgt de professionele belegger snel zekerheid over zijn financiering”, aldus Paul Wessels, directeur van Tulp Groep. 

* Ultimate Beneficial Owner, de ‘uiteindelijke belanghebbende’ binnen een onderneming.