Pieter Emmen nieuwe risicodirecteur Nationale-Nederlanden Bank

10 oktober 2019 Banken.nl 1 min. leestijd

Nationale-Nederlanden Bank vindt in de persoon van Pieter Emmen een nieuwe Chief Risk Officer. Hij komt over van collega-bankverzekaar Achmea, waar hij de laatste twee jaar directeur Finance en Risk was. Emmen volgt bij NN Bank Monique Hemerijck op, die besloten heeft de organisatie te verlaten. Hij start volgens de planning op 1 november. 

De status van risicodirecteuren is de laatste jaren stevig toegenomen. In toenemende mate zijn banken en andere financiële instellingen zich bewust van het belang van een prudente omgang met wetten en regels. Wie zich namelijk niet aan de regels houdt loopt het risico op ten eerste forse boetes en ten tweede ernstige reputatieschade. De verhalen over het faciliteren van witwassen of onvoldoende klantidentificatie zijn inmiddels bekend. 

Pieter Emmen, CRO bij Nationale Nederlanden Bank

Bij Nationale-Nederlanden Bank was Monique Hemerijck al sinds 2013 eindverantwoordelijk voor het risicobeheer. Zij heeft aangegeven de organisatie te gaan verlaten. Pieter Emmen (1969) is haar opvolger. Emmen komt over van branchegenoot Achmea, vanuit de post directeur Finance en Risk. Daar was hij sinds 2017 in dienst. Voor zijn periode was Emmen ruim elf jaar in dienst bij Rabobank, met onder meer een leidinggevende rol binnen het riskmanagement van de bank. 

“Ik ben blij dat we voor deze positie bij Nationale-Nederlanden een ervaren kandidaat hebben kunnen benoemen”, aldus Marcel Zuidam, CEO van NN Bank. “Pieter is een zeer ervaren allround CRO met een grote betrokkenheid bij het ontwikkelen van risicobeheerprocessen en het aansturen van teams. Hij combineert diepgaande inhoudelijke kennis op deze vakgebieden met bijna 20 jaar managementervaring. Ik kijk uit om met hem samen te werken.”