ABN AMRO en Rabobank young professionals kiezen het ruime sop

08 oktober 2019 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen

Twintig teams van young professionals van toonaangevende Nederlandse bedrijven doen van 8 tot en met 13 oktober mee aan de Race of the Classics for Young Professionals (ROTCYP). Niet met high-tech zeilboten, maar met klassieke tallships. ABN AMRO en Rabobank vaardigen allebei een groep young professionals af om de eer hoog te houden. 

Alle hens aan dek voor enkele tientallen young professionals van ABN AMRO en Rabobank. Beide banken leveren een team aan Race of the Classics for Young Professionals, een wedstrijd voor klassieke zeilschepen. De organisatie van de race werkt samen met de SDG World Tour, een initiatief van de VN om met behulp van het zeilschip Clipper Stad Amsterdam wereldwijd aandacht te vragen voor duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s). 

De geschiedenis in acht nemend maakt ABN AMRO veel kans om hoger te eindigen dan Rabobank. ABN AMRO maakte in het verleden goede sier door al eens de Volvo Ocean Race te winnen, ‘s wereld meest prestigieuze zeilwedstrijd. De kanttekening is natuurlijk wel dat dat zeilprofessionals waren, terwijl het hier gaat om bankpersoneel voor wie een Helly Hansen-jas mogelijk de enige link met de zeilsport is. De onderlinge strijd tussen de twee banken is dus zeker nog niet gestreden. 

De start is op 8 oktober in de Veerhaven in Rotterdam. Het is de bedoeling dat de zeilers het Engelse Ipswich bereiken alvorens ze terugkeren naar Amsterdam. Afhankelijk van de wind worden echter ook Den Haag en Terschelling als mogelijk pleisterplaatsen genoemd. Naast ABN AMRO en Rabobank nemen ook teams van Capgemini, Fokker GKN, FrieslandCampina, Gemeente Amsterdam, Heineken, IBM, Incentro, KPN, Maersk, Ministerie van Defensie, Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, NautaDutilh, NS, Philips, PostNL, Shell en Tata Steel deel. De oplettende lezer zal negentien bedrijven tellen, de twintigste boot bestaat uit leden van de organisatie zelf.