Miles Millard nieuwe chef Global Capital Markets bij ING

23 september 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Brit Miles Millard wordt per 15 oktober de nieuwe leider van de Global Capital Markets-divisie bij ING. De econoom was vele jaren actief voor Deutsche Bank, waar hij als managing director onder meer de afdeling ‘debt capital markets’ onder zijn hoede had. 

De benoeming maakt Miles Millard (54) de nieuwe eindverantwoordelijke voor de mondiale kapitaalmarktactiviteiten van ING Wholesale Banking. Daarmee is hij de opvolger van Leo-Hendrik Greve, die ING vorig jaar gedag zei. Millard was zeventien jaar lang actief voor Deutsche Bank. Daar bekleedde hij verscheidene senior management functies, waaronder die van hoofd Capital Markets en co-hoofd Corporate Finance EMEA. Hij verliet Deutsche tijdens één van de grote herstructureringen die de bank de afgelopen jaren doormaakte.

Het is de tweede keer in korte tijd dat ING doorpakt op senior niveau. Kort geleden benoemde de oranje bank Rob van Veldhuizen als nieuwe global head Corporate Finance. Van Veldhuizen en Millard zullen elkaar vermoedelijk regelmatig gaan spreken tijdens hun dagelijkse werk. Interessant is ook de Britse nationaliteit van Millard. ING-topman Hamers waarschuwt regelmatig voor de strenge bonuscultuur in Nederland, die waardevol talent zou wegjagen naar andere landen. Nu maakt één Millard natuurlijk nog geen zomer, maar deze benoeming bewijst in dit geval het tegendeel.

Amin Mansour, hoofd Strategic Products bij ING, kijkt uit naar de start van Millard: “Ik ben trots dat Miles Millard ons GCM-team gaat leiden. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij aanzienlijk zal bijdragen aan de positie van ING als een echte pan-Europese speler in de wereldwijde kapitaalmarkt en als een toonaangevende speler in de uitgifte van green bonds. De kennis, ervaring en het netwerk van Miles zijn cruciaal om onze leidende positie in Europa een ons internationale netwerk in Azië en de Verenigde Staten verder te versterken.”