Alex Wynaendts van Aegon naar Citi

06 september 2019 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Vertrekkend topman van bankverzekeraar Aegon Alex Wynaendts gaat aan de slag bij het Amerikaanse Citi. Hij krijgt bij de één na grootste bank van de Verenigde Staten de rol van ‘independent director’, wat in Nederland te vergelijken is met die van commissaris. 

Afgelopen augustus maakte Aegon bekend dat Lard Friese aangetrokken was als CEO. Dat zorgde bij NN voor veranderingen, maar vanzelfsprekend ook bij Aegon. Al sinds 2008 bekleedde Alex Wynaendts de rol van CEO van de bankverzekeraar. Na ruim elf jaar achtte Aegon het moment daar om een nieuwe koers te varen. Opmerkelijk in die zin dat amper vijf maanden eerder Wynaendts en Aegon een nieuwe bestuurstermijn overeen waren gekomen tot 2023.  

Alex WynaendtsWynaendts blijft nog tot 2020 verbonden aan Aegon, maar begint ondertussen al aan zijn werk als niet-uitvoerend bestuurder bij Citi. Citi ziet hem graag komen vanwege zijn uitgebreide ervaring in de financiële sector. Zijn carrière begon in 1984 bij ABN AMRO, waar hij vooral actief was binnen de zakelijke en vermogensbeheeractiviteiten van de bank. In 1997 maakte hij de overstap naar Aegon, waar hij zoals gezegd in 2008 de ‘primus inter pares’ werd. 

“We zijn verheugd met de komst van Alex als nieuw lid van Citi’s Board of Directors”, aldus topman van Citi John C. Dugan. “Alex heeft grondige kennis van de financiële dienstverlening, een succesvol ‘track record’ in het leiden van grote bedrijven en het uitbreiden in opkomende markten en waardevolle kennis van digitale transformatie. Deze eigenschappen maken hem uiterst relevant voor Citi en het staat vast dat hij onmiddellijk waarde zal toevoegen aan Citi.”