Petra van Hoeken nieuwe risicodirecteur Intertrust

16 juli 2019 Banken.nl 1 min. leestijd

Petra van Hoeken wordt de nieuwe risicodirecteur van financieel dienstverlener Intertrust. De afgelopen jaren vervulde ze dezelfde functie bij Rabobank. Naast de post van risicodirecteur krijgt ze ook een zetel binnen het ‘executive committee’ van Intertrust.

Grote bedrijven die zoeken naar een risicodirecteur zullen iemand met het cv van Van Hoeken ongetwijfeld ergens bovenaan het wensenlijstje zetten. Hoewel opgeleid als jurist is Van Hoeken al sinds 1999 actief in de financiële sector, specifiek op het vlak van risicobeheer. Achtereenvolgens bekleedde ze de functie van Chief Risk Officer bij ABN AMRO, Royal Bank of Scotland, NIBC en recent Rabobank, vaak aangevuld met een algemene bestuurszetel. 

Van Hoeken kiest dus voor Intertrust, een Nederlandse instelling die internationale spelers begeleidt bij juridische en financiële aspecten van zakendoen in Nederland. Het bedrijf bedrijf biedt diensten in de sectoren trust, fund en corporate. Per 15 augustus start Van Hoeken haar activiteiten voor Intertrust.

Strategische positie

“Met zich continu ontwikkelende regelgeving is het strategische belang van een CRO onmiskenbaar, vooral voor een bedrijf als het onze, waar compliance en integriteit zich in het hart van de organisatie bevinden”, aldus Stephanie Miller, CEO van Intertrust. “Het doet me deugd om Petra te verwelkomen, ze brengt een schat aan relevante expertise mee. Ze is bovendien een doorgewinterde senior executive met grote leiderschapskwaliteiten en een solide reputatie in de financiële sector.”

Ook Van Hoeken kijkt ernaar uit om te beginnen. “De rol van het bedrijf binnen het financiële systeem is van het grootste belang om mondiaal actieve bedrijven in staat te stellen om efficiënt en duurzaam te kunnen opereren. Ik wil graag bijdragen aan de stevige transformatieagenda van Intertrust, gekoppeld aan een commerciële focus en doorontwikkeling van bestaande business.”