Knab start samenwerking met factoringmaatschappij Voldaan

10 juli 2019 Banken.nl 1 min. leestijd

Zakelijke klanten van Knab krijgen er een nieuwe optie bij op het gebied van alternatieve financiering, namelijk factoring. Om de dienst te leveren sluit Knab een overeenkomst met Voldaan, een Brabantse fintech en factoringmaatschappij. Voldaan neemt de facturatie over van zakelijke klanten, die binnen 24 uur kunnen rekenen op uitbetaalde facturen. 

Ondernemers zullen het beeld van uitstaande facturen en wachten op betalingen beslist herkennen. Niet zelden moeten zij hun debiteuren meerdere keren achter de broek aan zitten om de facturen betaald te zien krijgen. Dit is op zichzelf al vervelend en tijdrovend, maar het is nog veel vervelender wanneer de cashflow opdroogt. Ondernemers hebben zelf immers ook facturen die voldaan moeten worden. Factoring is een relatief nieuwe vorm van alternatieve financiering. Een factoringmaatschappij neemt de facturatie en het debiteurenrisico over, in ruil voor een percentage van de waarde van de factuur. 

Voldaan is een Nederlandse fintech die dit soort diensten aanbiedt en met het nodige succes. Factoring voldoet aan een behoefte in de markt. Online bank Knab zocht voor zijn zakelijke klanten naar geschikte partners om factoring aan te bieden en kwam daarvoor uit bij Voldaan. Volgens de online bank sluiten de service en producten van Voldaan het best aan. Knab en Voldaan werken per 1 juli formeel samen. Klanten van Knab die kiezen voor factoring kunnen binnen 24 uur uitbetaling van hun openstaande facturen verwachten. "Dit is hét voorbeeld waarbij we een samenwerking aangaan omdat de klant daarom vraagt en niet per se omdat de bank dit wil", aldus Kim de Vries van Knab.

Duidelijke match

Voor Voldaan is de samenwerking met Knab een substantiële uitbreiding van het klantportfolio. Oprichter Tim Zoete is dan ook in zijn nopjes met de overeenkomst: “Er bleek een duidelijke match tussen Voldaan en Knab. Twee fintechs die een hoge klanttevredenheid als belangrijkste doelstelling hebben en door goed te luisteren weten wat er speelt bij ondernemers.”