ING en Nationale-Nederlanden brengen uitvoering rechtsbijstand onder bij DAS

02 juli 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Een grote slag voor juridisch dienstverlener DAS. Het bedrijf verwelkomt zo’n 200.000 verzekerden uit de rechtsbijstandsporteuilles van ING en van Nationale-Nederlanden. Per 1 juli is DAS verantwoordelijk voor de uitvoering van aanvragen voor rechtsbijstand door deze groep klanten. 

De ene verzekering is wat nuttiger dan de andere, maar een rechtsbijstandsverzekering is er zo eentje waarvan consumenten achteraf vaak erg blij zijn dat ze hem ooit hebben afgesloten. Juridische hulp kan immers flink in de papieren lopen. Omgekeerd kan ook het uitsparen van juridische hulp tot flinke inkomstenderving leiden, vanwege het maken van de verkeerde keuzes. Veel banken bieden binnen hun dienstenaanbod een rechtsbijstandsverzekering aan, waarvan de uitvoering in handen ligt van juridische dienstverleners als DAS of Arag. 

Per 1 juli 2019 neemt DAS de rechtsbijstandsportefeuilles over van Nationale-Nederlanden en van ING. In totaal betreft het zo’n 200.000 verzekerden, wat voor DAS een forse uitbreiding van zijn dienstverlening betekent. Het gaat in eerste instantie om samenwerkingen voor drie jaar. NN wilde eigenlijk al eerder overstappen van SRK Rechtsbijstand naar DAS. De rechter bepaalde echter dat dit pas mocht per 1 juli, omdat anders een groot deel van de omzet zou wegvallen en veel van de 320 juristen op straat zou komen te staan. De meesten stappen nu over naar DAS.

Trots op vertrouwen

“We zijn trots op het vertrouwen dat Nationale-Nederlanden en ING in ons hebben uitgesproken”, zegt Hanneke Jukema, CEO van DAS. We zijn erg gemotiveerd om ook de rechtsbijstandsklanten van Nationale-Nederlanden en ING vanaf vandaag bij te staan en hebben er alle vertrouwen in dat we samen met onze nieuwe collega’s onze leidende positie als brede juridische dienstverlener kunnen verstevigen en uitbouwen. Iedere dag maken we juridische hulp toegankelijk voor iedereen en we doen dit graag samen met onze nieuwe juridisch specialisten én advocaten in Zoetermeer.”