Knab onderzoekt nieuwe werkwijze rond eigen crowdfunding-platform

03 juni 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Financieringsplatform Knab Crowdfunding lijkt bezig aan zijn laatste maanden in de huidige opzet. Knab geeft aan waarschijnlijk te stoppen met het zelf uit de markt trekken van crowdfundprojecten. Dat meldt website Investeerders.nl na contact met de online bank. Knab werkt voor het platform momenteel samen met Collin Crowdfund, een bekende naam uit het wereldje. Zowel Knab als Collin Crowdfund zoeken in de markt naar investeringsmogelijkheden voor crowdfunding.

Knab Crowdfunding bestaat sinds 2016 en bereikte begin dit jaar de mijlpaal van honderd gefinancierde projecten. Daarmee hebben ondernemers in totaal meer dan €20 miljoen aan kapitaal opgehaald. Al vanaf het begin werkt Knab hierbij samen met Collin Crowdfund. Investeerdersplatform Investeerders.nl berichtte recent dat Knab helemaal zou stoppen met het aanbieden van crowdfunding-projecten. Zo heet als opgediend, lijkt de soep echter niet gegeten te worden.

Knab onderzoekt nieuwe werkwijze rond eigen crowdfunding-platform

Investeerders.nl meldde op basis van een bron bij Knab dat de online bank zou gaan stoppen met Knab Crowdfunding. Ook Collin Crowdfund heeft bevestigd dat er zaken gaan veranderen, hoewel het nog niet nader in wil gaan op de toekomst. De samenwerking tussen Knab en Collin Crowdfund uit het gezamenlijk identificeren van investeringsmogelijkheden, die vervolgens op Knab Crowdfunding gepubliceerd worden. Knab gaat waarschijnlijk stoppen met het zelf uit de markt halen van investeringsmogelijkheden, zo bevestigt Anne-Ruth Groen, Manager Merk & Communicatie bij Knab, ingaan op de berichtgeving over op handen zijnde veranderingen. “Concreet betekent dit dat het eigen team straks waarschijnlijk niet meer zelfstandig leningaanvragen uit de markt gaat halen en uit gaat werken”, aldus Groen tegenover Investeerders.nl.

Slimmer inzetten

Oktober wordt genoemd als maand waarin het één en ander gaat veranderen. Tot oktober zal Knab Crowdfunding in de huidige opzet bestaan, de periode erna is ongewis. “We willen crowdfunding slimmer inzetten voor onze klanten als alternatief voor sparen en beleggen”, zegt Groen. “Het zou kunnen dat we dit opvangen met leningen van partners als Collin Crowdfund, waarmee we al intensief samenwerken. Hoe dit er precies uit gaat zien weten we dus nog niet.”