Crowfundpanel ontvangt innovatiesubsidie vanuit MIT-regeling

27 mei 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Het interactieve dashboard voor crowdfundbeleggers genaamd Crowdfundpanel krijgt een innovatiesubsidie vanuit de regeling MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). Met de stimulering wil de onderneming het portefeuillebeheer verder ontwikkelen.

Crowdfundpanel komt voort uit Crowdfundmarkt, een overzichtspagina voor crowdfund-projecten. Na een eerste test met 350 gebruikers werd het dashboard live gezet aan het einde van 2016. Inmiddels bestaat het dus bijna drie jaar en is het aantal gebruikers gegroeid tot boven de duizend. Om relevant te blijven en om te kunnen gaan met stijgende bezoekersaantallen is continue ontwikkeling een belangrijke voorwaarde. Die ontwikkeling krijgt nu een extra steuntje in de rug door een subsidie vanuit de MIT-regeling. 

Inmiddels 1.000 professionele crowdfundbeleggers voor Crowdfundpanel

In essentie is Crowdfundpanel een virtueel dashboard dat inzicht geeft in iemands portefeuille en bij welke crowdfundprojecten iemand betrokken is. Zeker voor professionele investeerders kan dit een waardevol hulpmiddel zijn. Naast huishoudelijke informatie als looptijd en inlegbedrag toont het ook meer geavanceerde data als de verwachte kasstroom. Ook bestaat er een automatische koppeling tussen Crowdfundpanel en Crowdfundmarkt, waardoor manueel data invoeren niet meer nodig is.

De oprichters van Crowdfundmarkt en Crowdfundpanel willen echter meer. "Met dit steuntje in de rug komt de uitvoering van onze plannen een stuk dichterbij", aldus Jeroen van der Beek van Crowdfundpanel. "We willen particuliere en professionele investeerders een product bieden dat real time inzicht geeft in hun investeringsportefeuille."

Lees ook:
Oprichters Crowdfundmarkt over de ontwikkeling van crowdfunding