Inmiddels 1.000 professionele crowdfundbeleggers voor Crowdfundpanel

30 april 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Afgelopen week meldde zich de duizendste gebruiker bij Crowdfundpanel. Crowdfundpanel is een interactief dashboard van overzichtspagina Crowdfundmarkt, waarmee professionele investeerders zicht en inzicht kunnen houden op hun beleggingen.

Crowdfundmarkt startte Crowdfundpanel in 2016. Investeerders in crowdfund kunnen via Crowdfundmarkt of via Crowdfundpanel zelf projecten toevoegen aan hun portefeuille. Zelf omschrijft de onderneming deze portefeuille als een ‘noodzakelijk hulpmiddel voor crowdfundbeleggers’. Twee of drie projecten in de gaten houden zal de meeste beleggers nog wel lukken, maar meer dan tien wordt al snel lastig. Crowdfundpanel is dan ook vooral gericht op professionele crowdfundinvesteerders. Sinds afgelopen week heeft de portefeuille-aanbieder 1.000 gebruikers.

Overzicht en inzicht

Wat doet Crowdfundpanel exact? In de eerste plaats vormt het een overzicht van projecten waar een belegger geld in geïnvesteerd heeft. Daarbij gaat het om huishoudelijke zaken als looptijd, rente, aflossingstype, geografische locatie, financieringsdoel und so weiter. Daarnaast toont het zowel de kasstroom uit het verleden als een verwachting van de toekomstige. Gebruikers hoeven niet meer handmatig data in te voeren, vanwege een koppeling tussen het dashboard van Crowdfundpanel en de project-database van Crowdfundmarkt.

Inmiddels 1.000 professionele crowdfundbeleggers voor Crowdfundpanel

"We zijn trots op het bereiken van deze mijlpaal. Voor ons is acceptatie door gebruikers de belangrijkste indicator dat we goed op weg zijn”, aldus een zegspersoon van Crowdfundpanel. “Van onze gebruikers in 11 verschillende landen ontvangen we dagelijks waardevolle feedback. Dit helpt ons in de verdere ontwikkeling van Crowdfundpanel."

PSD2

Met inmiddels 1.000 professionele crowdfundbeleggers aan boord is het wat Crowdfundpanel betreft nog niet klaar. Meer innovatie moet nog meer potentiële gebruikers over de streep trekken. Een manier om te innoveren is inspelen op de nieuwe betaalrichtlijn PSD2, sinds februari ook van kracht in Nederland. "Op dit moment onderzoeken wij de mogelijkheden die PSD2 biedt voor Crowdfundpanel. Het automatisch koppelen met rekeninginformatie zou een grote stap voorwaarts zijn."

Lees ook:
Oprichters Crowdfundmarkt over de ontwikkeling van crowdfunding