Crowdfundpanel van start in meer dan 20 landen

06 oktober 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Crowdfundpanel.com biedt zijn online beleggingsportefeuille vanaf begin oktober in meer dan 20 landen aan. De portefeuille, die beleggers overzicht biedt van al hun investeringen in crowdfunding-projecten verdeeld over verscheidene platformen, is het afgelopen halfjaar uitvoerig getest onder 350 Nederlandse gebruikers.

Crowdfundpanel.com is het nieuwe initiatief van de oprichters van Crowdfundmarkt.nl, een platform dat overzicht biedt van alle crowdfunding-projecten die worden aangeboden op 48 Nederlandse crowdfunding platformen. Crowdfundpanel biedt beleggers in crowdfunding een dashboard waarop al hun investeringen worden samengebracht, zodat zij in een oogopslag het risico en rendement van hun portefeuille kunnen beoordelen op basis van verschillende financiële parameters.

Welcome to Crowdfundpanel

Jeroen van der Beek, een van de medeoprichters van Crowdfundpanel.com illustreert: “In hoeveel projecten heb ik geïnvesteerd? Wat is het rendement op mijn totale beleggingsportefeuille? Wat is de impact van een default (faillissement) van één van mijn projecten? Dit zijn de vragen die een serieuze belegger in crowdfunding heeft en waar Crowdfundpanel.com antwoord op biedt.”

Nadat hij en Frank van der Linden, de andere oprichter, het crowdfundingdashboard hebben getest onder de eerste 350 Nederlandse gebruikers, zijn ze klaar voor de volgende stap. Per 5 oktober 2016 is Crowdfundpanel.com toegankelijk voor beleggers uit meer dan 20 landen. Van der Linden: “Met Crowdfundmarkt.nl bieden wij beleggers in Nederland het totale aanbod van crowdfundingprojecten. Crowdfundpanel.com lanceren wij internationaal. In meer dan 20 landen bieden wij beleggers inzicht in hun persoonlijke beleggingsportefeuille”.

De reacties in Nederland zijn positief. Harm Jan Wieringa, met meer dan 300 investeringen in crowdfunding een ervaringsdeskundige, vertelt: “Elk platform biedt zijn beleggers een eigen dashboard, maar de kwaliteit en de beschikbaarheid van de informatie verschilt sterk per platform. Het is voor een belegger daarom nuttig om alle projecten in één uniform overzicht te hebben. Met name inzage in het effect van defaults op het totale portefeuillerendement vind ik zeer relevant.”

Internationaal crowdfunding expert Ronald Kleverlaan van CrowdfundingHub voegt toe: “Het is goed om te zien dat een Nederlandse startup inspeelt op behoeftes van investeerders in een relatief nieuwe financiële markt. De crowdfundingmarkt is volop in ontwikkeling en ik zie in heel Europa initiatieven ontstaan die bijdragen aan de groei en professionalisering van deze markt. De introductie van Crowdfundpanel.com is hier een goed voorbeeld van.”