ING kondigt Apple Pay aan voor Nederlandse klanten

01 mei 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ING heeft nu ook zelf aangegeven Apple Pay naar Nederland te brengen. Daarmee wordt de oranje bank zoals het er nu uitziet de eerste grote bank die Apple Pay gaat ondersteunen. Het is ook voor het eerst dat het voornemen concreet wordt uitgesproken door een grote Nederlandse bank. Wanneer exact, dat is nog even afwachten.

De invoering van Apple Pay hangt al jaren boven de Nederlandse markt. Met enige regelmaat steekt een gerucht de kop op over een naderende invoering. Soms op basis van bronnen binnen banken zelf, soms simpelweg vanwege de ontdekking van Nederlandstalige supportpagina’s. Maar zo concreet als nu door ING was het niet eerder.

Zoals ING het zelf aankondigt: “Nog even en dan kun je betalen met je Apple Device, zoals je iPhone, iPad of Apple Watch. Fijn toch, die heb je altijd bij je! Dus nooit meer zoeken naar je portemonnee.” Apple Pay is te gebruiken voor bezitters van Apple apparaten. Dat kunnen iPhones zijn, maar ook iPads of Apple Watches. Wel moet er een koppeling zijn tussen Apple Pay en een bestaande betaalkaart, debit of credit.

ING kondigt Apple Pay aan voor Nederlandse klanten

Er zit geen woord Chinees bij de aankondiging van ING. Toch noemt de bank nog geen exacte datum wanneer het dan zover zou zijn. Klanten van ING worden binnenkort verder op de hoogte gesteld, onder meer via een bericht in de mobiel bankieren app.

Android vs iPhone

Waar gebruikers van Android-telefoons de ene na de andere mobiele betaalmethode voorgeschoteld krijgen, is dat bij Apple een ander verhaal. Elke iPhone komt met een NFC-chip, maar hiermee betalen is in principe alleen mogelijk via Apple Pay. Tegenover tech-site iCulture legt een medewerker van Rabobank uit waarom Apple Pay nog steeds niet breed ingevoerd is in Nederland. Het Nederlandse betaalsysteem is volgens hen dermate efficiënt en goedkoop dat Apple Pay niet per se een aantrekkelijk alternatief is. Mede omdat Apple naar verluidt relatief hoge vergoedingen voor transacties vraagt.