BinckBank wordt sponsor en naamgever van wielerkoers E3 Prijs

21 december 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Online beleggersbank BinckBank breidt haar sponsoractiviteiten in de wielrennerij verder uit. De internetbroker is al hoofdsponsor van de BinckBank Tour, een meerdaagse etappekoers voor profs in Nederland en België. Het bedrijf wordt nu ook naamgever van de Belgische semi-klassieker E3 Prijs, die vanaf komend voorjaar door het leven gaat als E3 BinckBank Classic.

Wielrennen in België is populair. Bij onze zuiderburen is wielrennen eerder een vorm van religie dan van ordinaire sport. Voor bedrijven die naamsbekendheid willen opbouwen in België is sponsoring van de wielersport daarom een beproefde manier. BinckBank is al sponsor en naamgever van de BinckBank Tour en breidt die betrokkenheid verder uit door sponsoring van de eendagskoers E3 Prijs. Er bestaat natuurlijk een zeker afbreukrisico aan sponsoring van het wielrennen. Dat ondervond Rabobank ooit. De oranje-blauwe formatie zorgde voor vele mooie momenten, maar ging eind 2012 uiteindelijk ten onder nadat alle vuile was over dopinggebruik buiten kwam te hangen. Aan de andere kant is en blijft het één van de goedkoopste kanalen om veel publiciteit te genereren. De sport blijft onverminderd populair, zeker in België. 

E3 BinckBank Classic

De E3 Prijs is één van de grotere wedstrijden in wat het klassieke voorjaar wordt genoemd, een serie zware eendaagse koersen, voornamelijk verreden in Vlaanderen. Vanaf komend voorjaar gaat de E3 Prijs officieel door het leven als E3 BinckBank Classic. In 2018 won de Nederlander Niki Terpstra de hoog aangeschreven koers nog. De wedstrijd is ook bekend van een akkefietje van enkele jaren geleden. Op het podium kneep runner-up Peter Sagan al grijzend in de billen van een rondemiss, wat achteraf tot de nodige commotie leidde. Het was in feite een #metoo-tje avant la lettre. 

BinckBank wordt sponsor en naamgever van wielerkoers E3 Prijs

“Het is een ideaal verlengstuk na het succes dat we boeken met de BinckBank Tour”, zegt Stijn Ceelen, Country Manager BinckBank in België. Met de sponsoring willen ze naamsbekendheid in het land verder vergroten. “De organisatie van de E3 is een beetje excentriek. Zo profileren wij ons als bank ook, niet zoals de doorsnee grootbanken.” De overeenkomst wordt aangegaan voor in elk geval vier seizoenen.

Overname door Saxo Bank

Eerder deze week raakte bekend dat BinckBank wordt overgenomen door het Deense Saxo Bank, voor een bedrag van €424 miljoen. In dat licht is het misschien opmerkelijk dat er een samenwerkingsverband van vier jaar is aangegaan, hoewel de afspraak al gemaakt is voordat het nieuws van de overname naar buiten kwam. In Nederland en België blijft de merknaam BinckBank echter gehandhaafd, in elk geval in de komende jaren.